Nyhedsarkiv

Kommuner dialogmøde om svanemærkede kontormøbler
onsdag 17-10-2018

Møbelindustrien og kommuner stiller krav til hinanden i konstruktiv dialog om indkøbsaftaler

Der var ivrig dialog og positive tilkendegivelser, da møbelindustrien tog imod invitationen fra blandt andre Københavns Kommune og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) og kom til workshop om miljømærkekrav i de kommende indkøbsaftaler. Men der blev også stillet krav den anden vej: ”Hvis vi lader vores møbler miljømærke, skal I også honorere indsatsen med efterspørgsel”, lød budskabet fra virksomhederne.

Læs mere
Københavns Kommunes miljømærkepolitik og kommende udbud af legetøj
tirsdag 25-09-2018

Københavns Kommune har taget et vigtigt initiativ

Dette er et vigtigt initiativ. Det er godt, at Københavns Kommune melder klart ud – og at de gør det i så god tid, inden de går i udbud med den kommende indkøbsaftale på legetøj. Sådan lød nogle af de mange positive reaktioner på kommunes beslutning om markedsinvolvering på miljømærket legetøj, da producenter, leverandører og indkøbere onsdag den 19. september mødtes til dialog på Københavns Rådhus.

Læs mere
Nordic nature
onsdag 19-09-2018

Flere og flere stiller krav om miljømærker

En ny undersøgelse viser, at offentlige indkøbere har taget miljømærkerne til sig og i stigende grad udnytter udbudslovens muligheder for at stille krav om Svanemærket og EU-Blomsten i indkøb og udbud.

Læs mere