3 tips til skiferien

Uanset hvor årets skiferie går hen, så er der gode muligheder for at gøre noget godt for miljøet – og dig selv. Her får du tre grønne tips.

Venner på en bærerdygtig skiferie med inspiration fra Svanemærket og Eu-Blomsten

Mere end 400.000 danskere tager hvert år på skiferie. Hvis du er en af dem, så læs med her. For uanset om du skal til Norge eller Østrig, om du er øvet eller nybegynder, eller om du er til alpin eller langrend, så har alle skiferier én ting til fælles: Der er mange muligheder for at træffe gode miljøvalg på turen: 

Tænk over tøjet

Skal du have nyt skitøj inden afgang? Så vælg en miljøvenlig løsning. Besøg fx www.skisport.dk, som forhandler masser af brugt tøj og udstyr. Det er både billigere for dig og bedre for miljøet at købe brugt fremfor nyt.

Du kan også holde varmen med svanemærket undertøj fra Dilling Underwear. Svanemærkede tekstiler lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer – til gavn for både dem, der bruger tøjet og dem, der producerer det. Det færdige produkt har belastet miljøet mindst muligt i produktionen. Og kvaliteten er god.

Pas godt på dig selv

Både kulde og sol kan være hård ved huden. Derfor er det en god ide at have solcreme og læbepomade med på skiferien. Når du vælger en svanemærket udgave, beskytter du ikke kun hud og læber mod sol og kulde. Du skåner den også for parabener og andre stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende – og for konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende. 

I dag findes der næsten 200 forskellige solprodukter med Svanemærket. Udvalget tæller bl.a. kendte mærker som Apotekets, Avivir, Derma, Matas, Änglamark og Rudolph Care og mange flere. Se hele udvalget her. 

Du kan læse mere om, hvordan du passer godt på dig selv i solen her.

Vælg en bæredygtig overnatningsmulighed

Hvor du overnatter, har stor betydning for feriens samlede miljøpåvirkning. Hvis du skal til det svenske skisportsområde, Sälen, har du mulighed for at vælge et svanemærket hotel: Sälens Højfjeldshotel og Gammelgården Hotel & Restaurant. Svanemærkede hoteller lever op til skrappe krav inden for energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer. Læs mere om de to hoteller i Sälen her. 

Der findes også mange hundrede hoteller i hele Europa, der er mærket med EU-Blomsten. Dem finder du en oversigt over lige her. 

Uanset hvilket hotel du skal bo på, kan du også gøre flere ting for at være en miljøvenlig hotelgæst. Du kan fx tage korte bade, bruge håndklædet mere end en gang og nøjes med at tage det på tallerkenen i buffeten, som du kan spise. Det er alt sammen små initiativer, som er med til at begrænse hotellets samlede miljøbelastning.

God skitur.