Nyhedsarkiv

Københavns Kommunes miljømærkepolitik og kommende udbud af legetøj
tirsdag 25-09-2018

Københavns Kommune har taget et vigtigt initiativ

Dette er et vigtigt initiativ. Det er godt, at Københavns Kommune melder klart ud – og at de gør det i så god tid, inden de går i udbud med den kommende indkøbsaftale på legetøj. Sådan lød nogle af de mange positive reaktioner på kommunes beslutning om markedsinvolvering på miljømærket legetøj, da producenter, leverandører og indkøbere onsdag den 19. september mødtes til dialog på Københavns Rådhus.

Læs mere
Nordic nature
onsdag 19-09-2018

Flere og flere stiller krav om miljømærker

En ny undersøgelse viser, at offentlige indkøbere har taget miljømærkerne til sig og i stigende grad udnytter udbudslovens muligheder for at stille krav om Svanemærket og EU-Blomsten i indkøb og udbud.

Læs mere
Dansk virksomhed lancerer svanemærket legetøj i bioplast
onsdag 19-09-2018

Dansk virksomhed lancerer svanemærket legetøj i bioplast

I Hobro har legetøjsproducenten dantoy siden 2010 brugt Svanemærket som et effektivt redskab til både til at udvikle forretningen og markedsføre produkterne. Nu tager virksomheden endnu et skridt i den bæredygtige retning. Seneste skud på stammen hedder BIO – en serie med svanemærket legetøj i bioplast. At landets kommuner nu også begynder at efterspørge svanemærket legetøj er en trend, som dantoy glæder sig over og håber vil brede sig til resten af Norden.

Læs mere
Arbejdernes Landsbank 298x177
torsdag 06-09-2018

Arbejdernes Landsbank er årets grønne indkøber

Svanemærket og EU-Blomsten gør det enkelt, trygt og hurtigere at købe ind. Og så er det i tråd med bankens mål om at efterlade så positivt et aftryk på omverdenen som muligt. Derfor skal halvdelen af alle indkøb til den daglige drift være miljømærkede i 2019. Sådan lyder det fra Arbejdernes Landsbank, der netop er kåret som årets medlem i Netværk for Miljømærket indkøb.

Læs mere
Miljømærkerne er med i regeringens strategi for cirkulær økonomi
onsdag 05-09-2018

Miljømærkerne er med i regeringens strategi for cirkulær økonomi

Regeringen har netop offentliggjort sin strategi for cirkulær økonomi. Her fastslår regeringen, at den vil understøtte udbredelsen af Svanemærket og EU-Blomsten – og arbejde for at miljømærkerne i endnu højere grad fremmer cirkulær økonomi. Samtidig kan miljømærkerne være med til at realisere flere initiativer i strategien.

Læs mere