Forældre ønsker hjælp til at undgå skadelig kemi

PRESSEMEDDELELSE  Mere end 8 ud af 10 forældre vil gerne blive bedre til at undgå skadelig kemi, når de køber produkter til sig selv – og lige så mange efterspørger viden og inspiration til, hvad de kan gøre.

Mens mange forældre med små børn allerede gør en aktiv indsats for at styre uden om skadelig kemi i produkter til deres børn, føler de sig til gengæld udfordret, når det handler om produkter til sig selv. Ifølge en ny undersøgelse*, som YouGov har foretaget for Miljømærkning Danmark, vil 84 % af danske forældre med børn mellem 0 og 6 år gerne blive bedre til at undgå skadelig kemi, når de køber produkter til sig selv. 79 % efterspørger mere viden og inspiration til, hvordan de kan undgå den skadelige kemi.

- Mange børnefamilier lever en travl hverdag, hvor forældrene let kan komme til at glemme at passe på sig selv – og det er sandsynligvis en del af forklaringen på, at 8 ud af 10 forældre ikke synes, at de har tilstrækkeligt fokus på skadelig kemi, når det handler om produkter til sig selv. Det er til gengæld positivt, at så mange er motiveret til at øge fokus og efterspørger mere viden og inspiration, siger Charlotte Rajsager, chef for Marketing og Kommunikation hos Miljømærkning Danmark. 

Et af de nemmeste og bedste redskaber til at styre uden om den skadelige kemi er at vælge produkter med Svanemærket eller EU-Blomsten. De lever nemlig op til skrappe miljø- og kemikaliekrav. Samtidig kender 98 % af forældrene med små børn i forvejen Svanemærket. Derfor lancerer Miljømærkning Danmark i dag en kampagne, der sætter fokus på forældrerollen – og på de valg, som forældre træffer for sig selv og deres børn. 

- Mange forældre bruger allerede Svanemærket til at styre uden om skadelig kemi til deres børn – og samme redskab kan de bruge til sig selv, for udvalget er i dag meget, meget stort. I vores nye kampagne sætter vi derfor fokus på forældrerollen, og via film og nye temasider giver vi gode råd til, hvordan man kan få bedre kemi i hverdagen og inspiration til en bæredygtig livsstil, fortæller Charlotte Rajsager.

Læs også: 11 butikskæder bakker op

Her finder du Svanemærket og EU-Blomsten

Du finder Svanemærket og EU-Blomsten på mere end 15.000 produkter og serviceydelser – bl.a. plejeprodukter, vaskepulver, madpapir, tekstiler, byggeprodukter, møbler, bilvaskehaller, hoteller og boliger.

Alene indenfor pleje- og hygiejneprodukter er der samlet set mere end 3.000 svanemærkede produkter at vælge imellem, bl.a. ansigtspleje, barberskum, bind og tamponer, hårpleje og styling, kropspleje, makeup, selvbruner, solcreme og tandpasta.


Gør en forskel med Svanemærket og EU-Blomsten

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker, og målet med mærkerne er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor ser Svanemærket og EU-Blomsten på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.

Når du vælger produkter med Svanemærket og EU-Blomsten, gør du en forskel:

  • Du skåner natur og miljø
  • Du passer på dig selv og dine nærmeste
  • Du sparer på jordens ressourcer
  • Du viser omtanke for fremtidens klima

Bedre for miljøet. Bedre for dig.


* Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1008 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, som har hjemmeboende børn i alderen 0-6 år, i perioden 6.-13.marts 2018

KONTAKT

Miljømærkning Danmark: Nina Vindel, pressekonsulent, 61 92 82 24