Danskerne kan nu vælge svanemærkede grillbriketter

Kylling, fisk eller bøffer? Asparges, broccoli eller gulerødder? Der er mange holdninger til den mad, der skal på grillen. Men der er også god grund til at have en holdning til, hvilke briketter der skal på. Nu får danske forbrugere for første gang mulighed for at vælge svanemærkede briketter, som er et godt valg for både miljø, klima og jordens ressourcer.

Grillbriketter 745x300

Vi danskere elsker at grille. Og selv om gasgrillen er rykket ind i mange hjem, er der fortsat et stort forbrug af grillbriketter. Faktisk bliver der hvert år brugt omkring 25.000 tons grillbriketter og -kul i Danmark, hvoraf langt den største del er briketter. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvad briketterne er produceret af, og hvordan de er produceret.

Det er derfor en glædelig nyhed, at danskerne nu får mulighed for at grille sammen med Svanemærket. Coop har nemlig som de første i Danmark netop lanceret svanemærkede grillbriketter: 

- I Coop vil vi gerne give vores kunder mulighed for at træffe bæredygtige valg, når de handler. Derfor arbejder vi hele tiden på at få flere miljømærkede varer i sortimentet. Svanemærket og EU-Blomsten er for os et kvalitetsstempel, som sikrer, at vores forbrugere vælger et produkt, der miljømæssigt er blandt de bedste. Derfor er vi enormt glade for, at vi som de første nu også kan tilbyde svanemærkede grillbriketter på vores hylder, fortæller Mathias Hvam, projektleder i Coops CSR-afdeling.

Svanemærkede grillbriketter skal leve op til skrappe krav for at mindske det samlede aftryk på miljø og klima – og for at spare på jordens ressourcer. Fx skal alt træet være både sporbart og komme fra certificeret bæredygtigt skovbrug. Samtidig er der skrappe kvalitetskrav, som sikrer gode forbrændingsegenskaber. Det gavner både klimaet – og dem, der opholder sig i nærheden af grillen.

Det er netop de skrappe krav og den grundige kontrol, der har fået Gryfskand, som er producenten bag de svanemærkede grillbriketter, til at gå efter Svanemærket:

- Vi valgte at svanemærke vores grillbriketter, fordi Svanemærket ser på helheden og stiller skrappe krav – og fordi licensen inkluderer kontrolbesøg på produktionsstedet. Vi vil bevise, at vores briketter på alle måder er et godt valg. I dag oversvømmes markedet af briketter fra ødelagte skove i Afrika, Asien og Sydamerika, og mange forhandlere har ikke kontrol over, hvor deres briketter kommer fra, siger Alexander Brömer, markedschef hos Gryfskand.

De svanemærkede grillbriketter er at finde i Kvickly og SuperBrugsen over hele landet. De forhandles i poser á 5 kg.

tre gode grunde grillbriketter