Danske Miild lancerer verdens første svanemærkede mascara

Pressemeddelelse  Mascara er nok det, man finder i flest kvinders makeup-punge. Og nu bliver det nemmere at vælge en mascara uden unødig kemi. Det danske makeup-brand Miild lancerer nemlig verdens første svanemærkede mascara.

Miild mascara

”Miild har netop lanceret verdens første svanemærkede mascara, som findes i de to varianter ”Volumen” og ”Length”.

For et år siden lancerede det danske brand Miild den første svanemærkede makeup-kollektion med bl.a. pudder, øjenskygge og concealer. Nu følger Miild op med nye produkter i kollektionen.

- Mere end hver 5. danske kvinde har ifølge en YouGov-undersøgelse allerede kendskab til, at man kan få svanemærket makeup – og det er endda målt mindre end et år efter lanceringen af de første makeup-produkter. Det understreger i høj grad, at forbrugerne har ventet på at kunne få samme tryghed, når de køber makeup, som når de køber andre plejeprodukter, fortæller Charlotte Rajsager, chef for marketing og kommunikation hos Miljømærkning Danmark og fortsætter: 

- Derfor er det en rigtig god nyhed, at der nu kommer endnu et produkt i serien – og vi er ikke i tvivl om, at mange kvinder har glædet sig til også at kunne se efter Svanemærket på mascara.

Også hos Miild har man oplevet stor efterspørgsel på netop mascara:

- Vi er virkelig glade for nu også at kunne lancere en svanemærket mascara, for det er det produkt, vi har oplevet størst efterspørgsel på. I gennemsnit har vi fået 25-30 henvendelser om dagen på netop mascara, hvilket understreger, at det er et meget vigtigt produkt for forbrugeren. Det har vi også kunne se i omtalen af en undersøgelse fra Dansk Erhverv og SPT, som kom for nogle år siden – den viste, at næsten 70 % af kvinder mellem 18 og 35 år helst ikke går nogen steder uden mascara, og at det dermed er det mest brugte makeup-produkt, siger Tanja Gregersen, som er en af stifterne bag Miild.

- Vi grundlagde Miild, fordi vi havde en mission at forene kreativitet, bæredygtighed og brugertryghed indenfor skønhedens univers. Og vi er stolte over, at vi nu har bevist, at det godt kan lade sig gøre at udvikle lækker holdbar makeup, der tager hensyn til miljøet, og som er uden skadelig kemi, tilføjer Tine Emilie Svendsen, den anden stifter af Miild.

For at få make-up certificeret med Svanemærket skal produkterne leve op til skrappe kemikaliekrav. Det betyder bl.a., at den hverken må indeholde ingredienser, der er på EU´s liste over stoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende.

De nye mascaraer fra Miild er sort og findes i de to varianter ”Volumen” og ”Length”. De forhandles indtil videre i Matas og på miild.dk. Prisen er kr. 180.

YouGov-undersøgelsen: Der er i alt gennemført 1008 CAWI-interview med danskere i alderen 15-74 år, i perioden 24-10-2017 - 29-10-2017.


SVANEMÆRKETS KRAV TIL MAKEUP
  • Må ikke indeholde parabener og andre ingredienser, der er på EU´s liste over stoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende
  • Må ikke indeholde konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende
  • Skrappe krav til parfume og til metaller i farvestoffer, fx bly, kviksølv og nikkel
  • Skrappe krav til de kemiske stoffers miljømæssige egenskaber, dvs. krav i forhold til nedbrydelighed, bioakkumulerbarhed og giftighed over for vandlevende organismer
  • Skrappe krav til emballagen, fx skal mængden af metal begrænses.

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Mærket gør det enkelt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter og findes i Danmark på mere end 13.000 produkter og serviceydelser.


KORT OM MIILD

Miild er stiftet af makeupartisterne Tine Svendsen og Tanja Gregersen, der begge har oplevet allergi ved at bruge makeup – og som derfor har arbejdet målrettet på at udvikle certificeret makeup.

Den svanemærkede kollektion fra Miild er nu oppe på 20 produkter fordelt på 7 kategorier, bl.a. mascara, pudder, øjenskygge og concealer. Fælles for alle produkterne er en høj kvalitet – og få og rene ingredienser. Kollektionen bærer præg af multifunktionelle produkter og en naturlig farvepalette.

Miilds produkter forhandles i bl.a. Matas, Helsam, Naturskøn og på www.miild.dk.