Ny milepæl for dansk møbelindustri

Four® Design har som den første møbelproducent i Danmark opnået at få certificereret en række af stole med EU-Blomsten. Den nye certificering er med til at løfte Danmark som bæredygtigt møbel-brand globalt. At en dansk virksomhed nu har opnået EU-Blomsten er en vigtig milepæl for dansk design og møbelproduktion. Four Design har spændt for, og dermed er en spændende og udfordrende rejse godt i gang.

Ny milepæl for dansk møbelindustri - EU-Blomsten

”Det er glædeligt, at en dansk producent nu kan tilbyde møbler, der er certificeret med EU-Blomsten, på det globale marked. Det viser, at Four Design er i front, og det er med til at positionere Danmark som en stærk nation, når det handler om bæredygtige løsninger. Og der er ingen tvivl om, at timingen er god, idet vi i øjeblikket oplever en stigende interesse for miljømærkede møbler fra både kommuner, virksomheder og forbrugere,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark. 

For at fremtidssikre og videreudvikle møbler og produktion, arbejdes der hos Four Design fokuseret på at skabe tidløst design, holdbar kvalitet og bedre miljø – i alle led. 

”Hos Four Design stræber vi efter at udvikle møbelkoncepter, der både giver slutbrugeren merværdi og glæde ved et attraktivt og funktionelt design. Det gør vi med produkter, der er testet langtidsholdbare, og som produceres med omtanke  for planeten. Vi har et fælles ansvar for at bidrage til en bæredygtig og grønnere, global udvikling. Det er derfor med stor stolthed, at vi nu som de første i vores industri kan stemple et udvalg af Four Designprodukter med EU-Blomsten. Vi stopper ikke hér, men det er et vigtigt resultat”, fortæller adm. direktør i Four Design, Anders Juhl Thomsen.

Og der er meget at glæde sig over hos Four Design, der siden forrige år har været en del af Ocee International Group. Med EU-Blomsten får det konkrete arbejde med miljø og bæredygtighed hos virksomheden et ekstra løft og tydelige rammer. Det er også noget, der bliver sat pris på hos både samarbejdspartnere og medarbejdere: 

”Vi har længe kunnet bryste os af at gøre det godt på miljøsiden, men det, at vi nu har certificeringen i ryggen, gør det jo kun endnu nemmere at fortælle og dele den gode historie. Og helt konkret giver det også blod på tanden hos os medarbejdere i dagligdagen. Der går næsten sport i at optimere og tænke nye, bedre måder at gøre tingene på. Alle i virksomheden tænker over, hvordan vi bruger (og genbruger) ressourcer. Det er ret sejt. Tydelige fællesmål i en virksomhed er en stærk ting – og hvem kerer ikke for planeten?”, kommenterer Else Sommer, medarbejder i Four Designs marketingafdeling. 

Hos Four Design håber man på, at man kan være med til at inspirere til bedre ressourceudnyttelse og bedre miljøindsats ved at dele ud af viden og tiltag, som kan være nyttige for andre. Det er noget, man sigter efter at kunne gøre mere af i en nær fremtid. 

De overordnede mål med den nye certificering af stolene er at mindske affald og skabe endnu mere fokus på miljø – både indadtil og ude i verden. 

Med den stærke tro på et fælles ansvar og en bæredygtig produktion ønsker Four Design at gøre sit tydelige bidrag til en grønnere global udvikling.

Indtil videre er følgende produkter hos Four Design certificeret med EU-Blomsten: 
FourSure® 44, FourSure® 88, FourSure® 90, FourSure® 105 i farverne ”Anthracite” og ”Ebony Black”.
At produkterne er blevet tildelt EU-Blomsten, betyder at de opfylder strenge kriterier fastsat af EuropaKommissionen.