Produktnyhed: Svanemærket kærlighed på tube og flaske

Svanemærket har i snart 30 år gjort det enkelt for danskerne at vælge produkter med bedre kemi. Og nu kan danskerne også se efter Svanemærket til de situationer, der ofte er forbundet med særlig god kemi: Firmaet Sinful har nemlig fået svanemærket deres glidecreme og massageolie i serien Kaerlig.

Svanemærket glidecreme og massageolie

Med Svanemærkets nyeste kriterier for kosmetik, som blev lanceret i 2017, blev der åbnet op for en ny produktgruppe, nemlig produkter til de mere intime situationer. Og allerede nu kan du finde de første svanemærkede massageolier og glidecremer på markedet.

Produkter til intime situationer som fx glidecreme er ikke forpligtet til at leve op til kosmetikforordningen, der er den lovgivning, som bl.a. al dagcreme, shampoo, tandpasta, sæbe og makeup skal leve op til.

- Svanemærket vil gerne gøre det nemt for forbrugerne at træffe trygge valg – bl.a. ved at stille skrappe kemikaliekrav. Derfor har det været naturligt for os at gøre det muligt at svanemærke en type af produkter, som ikke er forpligtet til at leve op til kosmetiklovgivningen, og hvor det kan være svært for forbrugerne at gennemskue indholdet, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Svanemærkede intimprodukter skal leve op til skrappe miljø- og kemikaliekrav. Det betyder bl.a., at de hverken må indeholde stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende. Samtidig skal produkterne have gennemgået en sikkerhedsvurdering. Her ser man på de ingredienser, der er i – og vurderer ud fra det, om produktet er sikkert at bruge.

De første svanemærkede intimprodukter bærer mærket ”Kaerlig” og dækker over glidecreme og massageolie. Produkterne er produceret i Denmark og forhandles via webshoppen Sinful. Her er man målrettet gået efter Svanemærket:

- Hele drømmen med Kaerlig har været at skabe en produktserie, der var økologisk, allergivenlig og Svanemærket. Derfor er det noget, vi har haft i tankerne helt fra starten af skabelsesprocessen. Ingen andre har formået at producere intim-produkter, hvor miljømærkerne er i fokus. På den måde opstod Kaerlig, fortæller Mathilde Mackowski, der ejer Sinful – og glæder sig over, at det er lykkedes at realisere drømmen:  

- Det var vigtigt for os, at produkterne blev til med tanke på både miljøet og kvaliteten. Vi føler, at vi har ramt ret godt med at udvikle nogle af de absolut bedste produkter til forbrugeren, hvor produkterne er lavet af naturlige ingredienser.

Følgende produkter, som alle er fra serien Kaerlig Organic, er blevet svanemærket: personal lubricant 75 ml, personal lubricant 50 ml, anal lubricant 75 ml, massage oil 150 ml, massage oil 100 ml og intim skum sæbe 150 ml.

Her finder du serien med de svanemærkede produkter fra Kaerlig.


6 gode grunde til at vælge svanemærkede intimprodukter

  • Er uden parabener og andre stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. 
  • Er uden MI og andre konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende.
  • Er fri for mikroplast. 
  • Lever op til skrappe krav til de kemiske stoffers miljømæssige egenskaber. Dvs. krav i forhold til nedbrydelighed, bioakkumulerbarhed og giftighed over for vandlevende organismer.
  • Lever op til krav til udformning af emballagen med henblik på både at begrænse materialeforbruget og spild af produkterne. 
  • Har gennemgået en sikkerhedsvurdering. Dvs. at man har sikret, at produktet er sikkert for forbrugerne at anvende.