Danmarks første svanemærkede – og dobbeltcertificerede – ungdomsboliger

Et stort studieboligprojekt i Lyngby, som PensionDanmark og Boligfonden DTU står bag, er netop igangsat. I alt skal der opføres 478 studieboliger – og byggeriet bliver det første i Danmark, der både får DGNB Guld-certificering og Svanemærket. Det bliver samtidig de første svanemærkede ungdomsboliger i Danmark. Scandi Byg er entreprenør på opgaven.

Danmarks første svanemærkede ungdomsboliger

Fra januar 2020 og frem mod sommeren 2021 skal der opføres 478 bæredygtige studieboliger i Lyngby for at imødekomme den store efterspørgsel efter boliger til studerende. Det er resultatet af et samarbejde, som PensionDanmark og Boligfonden DTU indledte for knap tre år siden. Lokalplanen forventes endelig godkendt i januar 2020, hvorefter arbejdet igangsættes. 

”Vi har udviklet en spændende model for et langsigtet samarbejde med Boligfonden DTU. Samarbejdet vil bidrage til at reducere boligmanglen for unge studerende samtidig med, at det vil sikre et stabilt og fornuftigt afkast til PensionDanmarks medlemmer. Vi har valgt Scandi Bygs modulbyggeri, og da de leverer Svanemærkede boliger som standard, vil de nye boliger som det første byggeri i Danmark både blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket”, siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen.
 
Også fra politisk hold er der stor opbakning til det kommende byggeri: 

”Lyngby-Taarbæk er en stærk videns- og uddannelsesby, hvor mange unge har deres hverdag. Derfor er vi glade for, at der investeres i ungdomsboliger, så både vores egne unge og de mange, der kommer hertil udefra, får bedre mulighed for at bo i byen. Og når PensionDanmark og DTU tilmed vælger at omdanne et tidligere industriområde til bæredygtige ungdomsboliger, så bidrager det positivt til byens udvikling”, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani.

Læs hele pressemeddelelsen her

Fakta om projektet

Beliggenhed Lundtoftevej 160 i Lyngby
Samlet areal: 17.500 m2 
Antal boliger: 478
Indflytning: Første etape fra sommeren 2020
Totalentreprenør: Scandi Byg
Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Bygherre: PensionDanmark og Boligfonden DTU 
Certificering: DGNB Guld og Svanemærket