FUMAC har fået certificeret møbler med EU-Blomsten

Den vestjyske møbelproducent FUMAC har netop fået certificeret en række af deres kontormøbler med EU-Blomsten. FUMAC er dermed den første danske virksomhed, der tilbyder skriveborde og udtræksskabe med det officielle europæiske miljømærke.

FUMAC har fået certificeret møbler med EU-Blomsten

Der er stort fokus på miljø og bæredygtighed hos møbelvirksomheden FUMAC i Vinderup. Og nu har virksomheden taget endnu et skridt på den grønne rejse: FUMAC har netop fået certificeret en udvalgt serie af kontormøbler med EU-Blomsten, bl.a. skriveborde og udtræksskabe: 

- Vi arbejder efter ISO 14001 miljøledelsessystemet, indkøber FSC® certificeret træ, udarbejder grønt regnskab, genanvender mest muligt og har i det hele taget stor fokus på miljø og bæredygtighed. Derfor er vi ekstra glade og stolte over, at vi nu også kan tilbyde kontormøbler, der er certificeret med EU-Blomsten og endda er de første i Danmark, der har hæve-/sænkeborde og udtræksskabe, der er certificerede med det officielle europæiske miljømærke. Det viser, at vi er med helt i front, når det handler om at kunne tilbyde kontormøbler, der er blandt de miljømæssigt bedste, udtaler adm. direktør Per Susgaard i en pressemeddelelse. 

God timing og store fremtidsplaner

Ifølge Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, har FUMAC valgt at få certificeret deres første møbler på det helt rigtige tidspunkt: 

- Vi oplever i øjeblikket en øget interesse for miljømærkede møbler fra både kommuner og private virksomheder, så der er ingen tvivl om, at timingen er god. Samtidig er det glædeligt, at FUMAC som den første danske virksomhed kan tilbyde bl.a. skriveborde med EU-Blomsten – på den måde kan FUMAC være med til at positionere Danmark som en stærk nation på det globale marked, når det handler om bæredygtige møbler.

FUMAC har da også valgt at gå efter netop EU-Blomsten, da de har en strategi om at ville ekspandere udenfor Norden. Målet er at fordoble eksporten indenfor de nærmeste år. Og det gør ikke den grønne strategi mindre interessant, at FUMAC i forvejen oplever øget interesse for og krav om miljømærkede produkter fra både ind- og udland: 

- Det er klart, at det kommercielle spiller en vigtig rolle for os, men mest af alt er det dejligt at få papir på, at ’lille’ FUMAC er med til at sætte et bæredygtigt aftryk på vores alle sammens planet, udtaler den stolte direktør, Per Susgaard. 

FUMAC har indtil videre fået certificeret hæve-/sænkeborde, reoler samt udtræksskabe. Per Susgaard forventer, at sortimentet af miljømærkede møbler løbende vil blive udvidet: 

- Vi har lært meget af processen og føler os nu godt klædt på til at fortsætte rejsen hen imod en endnu mere bæredygtig produktion – helt i tråd med FN’s Verdensmål nr. 12. 

Fakta om EU-Blomsten på møbler

Møbler til private og professionelle brugere kan certificeres med EU-Blomsten – det gælder både møbler til indendørs og udendørs brug. Miljøkravene er sat ud fra et livscyklusperspektiv. Det betyder, at der er fokus på at begrænse den samlede miljøpåvirkning fra produktions-, brugs- og affaldsfasen. 
Møbler mærket med EU-Blomsten skal leve op til en lang række skrappe krav. De sikrer bl.a.: 

  • en høj andel af træ fra certificeret skovbrug – for at drive en bæredygtig udvikling. 
  • minimalt indhold af miljøskadelige stoffer – for at skåne natur og miljø. 
  • minimalt indhold af sundhedsskadelige stoffer – bl.a. for at møblerne ikke afgiver skadelige gasser.
  • reduceret udledning af det allergifremkaldende stof formaldehyd fra træplader – kravene er skrappere end lovens, og beskytter de mennesker, der fremstiller møblerne, og dem, der bruger dem. 
  • en produktgaranti på 5 år – miljøbelastningen er størst ved produktion, og lang holdbarhed bidrager derfor til at begrænse aftrykket på miljøet