Nordens første svanemærkede udemøbler i genbrugsplast

Virksomheden out-sider har netop fået certificeret en række af deres produkter med Svanemærket. Produkterne er en kombination af udemøbler og legeredskaber – og er fremstillet af genbrugsplast.

Mand på strand med out-sider udendørs møbler

Virksomheden out-sider har som den første i Norden lanceret svanemærkede udemøbler, som er fremstillet af genbrugsplast. 

Møblerne er produceret af 100 % genbrugt polyethylen plast. Størstedelen af plasten, 85 %, kommer fra internt spild og overskud fra virksomhedens øvrige produktion. Det betyder, at fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver oparbejdet, så de kan blive genbrugt i den nye produktion. De sidste 15 % kommer fra polyethylen-poser, der kværnes og smeltes sammen med det øvrige materiale, hvilket giver et farvespil.

De nye produkter understreger out-siders ønske om at bidrage til en bæredygtig udvikling: 

- Vi har alle et ansvar for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Med de nye 100 % genbrugsprodukter tager vi en del af ansvaret og skaber en mere bæredygtig udvikling. For os giver det god mening at starte her, og vi håber selvfølgelig, at resten af branchen følger trop, fortæller Ib Mogensen, der er administrerende direktør i out-sider, i en pressemeddelelse. 

Miljømærkning Danmark deler begejstringen for de svanemærkede produkter fra out-sider:

- Det er en god nyhed, at out-sider har valgt at få certificeret en række af deres udemøbler med Svanemærket. Deres produkter har en spændende funktion ved både at være møbler og legeredskaber, og så har de samtidig en spændende historie ved udelukkende at være fremstillet af genbrugsplast, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, og fortsætter: 

- Mange kommuner efterspørger i stigende grad miljømærkede produkter, ligesom vi også oplever en stigende interesse for svanemærkede byggerier,” fortæller Martin Fabiansen og fortsætter: “Derfor tror jeg også, at out-sider vil opleve det som en styrke at kunne tilbyde svanemærkede udemøbler, når der skal opføres udearealer til fx daginstitutioner, boligforeninger eller i byens parker.

Certificeringen med Svanemærket omfatter følgende produkter i Loop-familien: Loop, Loop Arc, Loop Cone, Loop Corner, Loop Line og Loop Up samt HopOp og HopOp500.

Læs hele pressemeddelelsen fra out-sider 

FAKTA OM SVANEMÆRKEDE UDEMØBLER

• Udemøblernes primære materialer lever op til skrappe miljøkrav. Det betyder, at de enten er fremstillet af lovligt og sporbart træ, hvoraf en andel kommer fra certificeret bæredygtigt skovbrug – eller af en vis andel genanvendte plast- eller metalråvarer. Samtidig kan enkeltdele af metal og plast genanvendes

• Udemøblerne lever op til skrappe kemikaliekrav

• Udemøblerne er testet i forhold til sikkerhed, styrke og stabilitet