Indkøbere vil i fremtiden efterspørge flere miljømærkede produkter

På kundeseminaret ”Klædt på til en bæredygtig fremtid” fik virksomheder et indblik i, hvad fremtidens indkøbere vil efterspørge. Her lød et af svarene – fra både offentlig og privat indkøber – flere produkter, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten.

Brug Svanemærket i professionelle indkøb oplæg ved seminar

På Miljømærkning Danmarks kundeseminar ”Klædt på til en bæredygtig fremtid” stod det klart, at offentlige og private indkøbere i fremtiden vil efterspørge endnu flere miljømærkede varer og tjenester. Svanemærket og EU-Blomsten understøtter nemlig indkøbernes miljømæssige dagsorden.

Gladsaxe Kommune, der arbejder aktivt med FN’s verdensmål i deres indkøb, beskriver Svanemærket og EU-Blomsten som stærke og brugbare redskaber til at sikre miljørigtige indkøb:

- Indkøb er en vigtig del af vores arbejde med FN’s verdensmål. Så når vi køber ind, vil vi selvfølgelig også have, at det er miljørigtige produkter, der understøtter verdensmålene. Og her er Svanemærket og EU-Blomsten stærke og nemme værktøjer at arbejde med, da de sikrer høj miljøstandard og kontrol, sagde Nanna Krog-Meyer, økonomidirektør i Gladsaxe Kommune og en del af formandskabet for POGI.

Gladsaxe Kommune har ingen intention om at bruge færre penge i deres indkøb, da de ikke får færre behov i fremtiden. Til gengæld vil kommunen gerne bruge pengene anderledes. 

- Vi reviderede og skærpede for nylig vores indkøbspolitik, hvilket bl.a. betyder, at andelen af miljømærkede produkter skal stige med 5 % om året. Miljømærkerne er et godt redskab, hvis man ønsker mere miljøvenlige indkøb. Både fordi det er nemt at se efter mærkerne. Og fordi det er nemt at kommunikere ud til borgerne. Der er ikke noget at diskutere, hvis borgerne spørger, hvordan de kan se, at der er tænkt og valgt miljøvenligt, forklarede Nanna Krog-Meyer.

Læs også: Hele Norden efterspørger mere miljømærket arbejdsbeklædning og kontorartikler

Ansvarlighed bliver vigtigere i fremtiden

Også hos private indkøbere som bl.a. Coop A/S bliver der arbejdet målrettet med FN’s verdensmål, og også her står Svanemærket og EU-Blomsten stærkt i fremtiden:

- For Coop går ansvarlighed og forretning hånd i hånd. Vi arbejder bl.a. på at sikre et bredere udbud og en større efterspørgsel af miljørigtige varer. I Coop har vi også 1000 varekrav, der går ud over lovgivningen, og her er det en oprigtig og stor hjælp for os at arbejde med miljømærkernes kriterier. Coops butikker har samlet set det største sortiment at miljømærkede produkter i dagligvarehandlen, og vi vil gerne have flere, sagde Louisa Raith Sørensen, CSR-projektleder hos Coop A/S, og tilføjede:

- Ansvarlighed vil kun blive mere vigtigt i fremtiden og en afgørende forudsætning for en sund forretning.

Miljømærkerne på endnu flere produktområder

Begge indkøbere gav på kundeseminaret udtryk for, at de i fremtiden gerne ser Svanemærket og EU-Blomsten på endnu flere varegrupper. Læs mere om fordelene ved at indkøbe miljømærkede produkter og serviceydelser her.

Læs også: Klædt på til en bæredygtig fremtid