Samarbejde med NBE NordDanmark

Miljømærkning Danmark og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark har indgået en samarbejdsaftale.

Aalborg ses i fugleperspektiv på en flot solskinsdag

I januar i år slog Miljømærkning Danmark dørene op til sin nye afdeling i Løgstør. I den forbindelse har Miljømærkning Danmark indgået en samarbejdsaftale med Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE) NordDanmark. Formålet er sammen at bidrage til FN’s verdensmål gennem et særligt fokus på ansvarligt forbrug og produktion ved at fremme grønne og cirkulære indkøb i Nordjylland.

”I NBE er vi glade for, at Miljømærkning Danmark er flyttet til Nordjylland. Flere af vores medlemmer har allerede licens til Svanemærket og EU-Blomsten – og gennem vores samarbejdsaftale ser vi frem til at kunne give alle vores medlemmer endnu flere tilbud. Jeg forventer mig meget af vores samarbejde omkring aktiviteter, der understøtter det Cirkulære Nordjylland,” fortæller Michael Damm, daglig leder af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. 

Samarbejdet betyder, at Miljømærkning Danmark vil deltage aktivt i foreningens arrangementer og andre aktiviteter. Samtidig har Miljømærkning Danmark udarbejdet en pakke med kommunikationsmateriale om miljømærkerne, som NBE kan have med under armen, når de afholder møder med nye og eksisterende medlemsvirksomheder. I den kan virksomhederne blandt andet finde information om, hvordan miljømærkerne understøtter såvel FN’s verdensmål som den cirkulære økonomi.

Derudover er NBE og Miljømærkning Danmark allerede nu i dialog om at afholde et eller flere fælles arrangementer i 2020 om bæredygtige indkøb. 

FN’s verdensmål understreger nemlig sammenhængen mellem bæredygtig udvikling og offentlige indkøb. Mål 12 handler direkte om at sikre bæredygtigt forbrug – herunder ved at fremme praksis for bæredygtige offentlige indkøb i delmål 12.7. Og offentlige indkøb kan gøre en enorm forskel. I Danmark kommer 60 til 80 % af miljø- og klimapåvirkningen fra vores forbrug. Det gælder også den offentlige sektor, som årligt køber ind for ca. 310 mia. kr. Offentlige indkøb har dermed potentiale til at ændre måden, vi producerer og forbruger, og kan bringe Danmark tættere på at opfylde vores fælles bæredygtighedsmål. Og her er miljømærkerne oplagte at bruge, da de netop er effektive redskaber til at realisere verdensmål 12. 

Direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen, glæder sig over den nye samarbejdsaftale med NBE NordDanmark:

”Da vi fik adresse i Nordjylland, meldte vi os straks ind i NBE. Det er en stærk, aktiv og resultatsøgende forening, som vi gerne ville være en del af og støtte op om. Desuden harmonerer foreningens formål om at bidrage til en bæredygtig erhvervsudvikling fuldstændig med det, vi står for. Derfor glæder det mig, at vi nu også har indgået en samarbejdsaftale, som indebærer, at vi skal arbejde sammen om konkrete aktiviteter, der kan fremme en bæredygtig udvikling i Nordjylland”.

Læs også: Svanemærket, EU-Blomsten og FN’s verdensmål

Få gavn af miljømærkerne

Svanemærket og EU-Blomsten er blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. De er med til at fremme cirkulær økonomi – og de er oplagte redskaber til at realisere FN’s 12. verdensmål. Og så kan de give jeres virksomhed flere fordele: 

  1. Et effektivt redskab til at vise, at I går i front.
  2. Et synligt bevis fra en uvildig tredjepart på jeres miljøindsats. 
  3. Mulighed for at markedsføre jeres produkt med mærker, som hhv. 95 % (Svanemærket) og 43 % (EU-Blomsten) af danskerne kender.
  4. Mulighed for at være på forkant med miljøkrav i forhold til lovgivning og markedet.
  5. Et værktøj, der er let og effektivt at anvende i jeres kommunikation.