CADO lancerer Danmarks første svanemærkede redskaber til lege- og sportspladser

Børnehaver, skoler, boligforeninger og kommuner får nu mulighed for at gå efter Svanemærket, næste gang de skal vælge redskaber til legepladsen, sportspladsen eller træningspladsen i parken. CADO har netop fået en lang række af deres produkter certificeret med det officielle nordiske miljømærke, så glade børn nu kan lege og træne i redskaber, der lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav.

Cado Danmarks første svanemærkede legeplads. På billede sidder en glad pige i en stor net gynge.

Når CADO skaber legepladser eller redskaber, er det med respekt for de kommende generationer. Alle materialerne er lavet af genanvendeligt, rustfrit stål, som sikrer, at det er en bæredygtig løsning med minimal indvirkning på miljøet. 

“Mange forældre tænker over, at de ikke vil have legetøj med giftige stoffer i, og det samme gør vi på vores legepladser. Det er vigtigt for os at påvirke miljøet mindst muligt og sikre de sundeste produkter for børnene,” forklarer Carsten Jørgensen, der er direktør i CADO.

Også Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket, er begejstrede for CADO’s nye, bæredygtige tiltag: 

“Det er en glædelig nyhed, at CADO som den første virksomhed i Danmark tilbyder svanemærkede redskaber til lege-, trænings- og sportspladser. Mange kommuner efterspørger i stigende grad miljømærkede produkter, og samtidig oplever vi i disse år en stigende interesse for svanemærkede byggerier. Derfor tror jeg, at mange vil se det som en fordel, at de nu også kan tænke Svanemærket ind, når de skal opføre legepladser til fx daginstitutioner, boligforeninger eller i byens parker,” udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

I processen med at designe løsninger til fremtidens legepladser har CADO haft fokus på bæredygtighed, innovation og troværdighed. Carsten Jørgensen tror på, at det skaber holdbare resultater:

“Vi har høje ambitioner, og vi har skabt et univers af unikke, svanemærkede produkter, som kan bruges igen og igen,” siger han. 

Bæredygtighed giver plads til fornyelse

De fleste har set en legeplads lide en stille død. Sammensætningen af børn er måske blevet anderledes, og rutsjebanen bliver aldrig brugt længere. Men med CADO’s Click and Play legeløsning, der er en af de serier, der er blevet svanemærket, kan eksisterende legeredskaber nemt udskiftes med nye. 

Click and Play bygger på et monteringssystem med uanede muligheder. Når først modulerne er anlagt, kan legepladsredskaberne monteres og udskiftes med ét enkelt klik, og det gør det nemt at forandre en legeplads med få midler. 

“De brugte legeredskaber, som ikke længere er relevante på én legeplads, bliver genanvendt på en anden. Det er langt billigere, fordi det ikke er nødvendigt at bygge en helt ny legeplads. Vores kunder får på den måde både flere valgmuligheder, og samtidig bidrager de til en cirkulær økonomi, når de vælger Click and Play legeløsningen,” mener Carsten Jørgensen.

Udover Click and Play-løsningen er det blandt andet redskaber som det boldbur, der er opført på Israels Plads samt Barforz træningsudstyr, der nu har fået det eftertragtede mærke, der viser omtanke for miljøet. 

Fakta om svanemærkede legeredskaber til legepladser

  • Legeredskabernes primære materialer lever op til skrappe miljøkrav. Det betyder, at de enten er fremstillet af lovligt og sporbart træ, hvoraf en andel kommer fra certificeret bæredygtigt skovbrug – eller af en vis andel genanvendte plast- eller metalråvarer. Samtidig kan enkeltdele af metal og plast genanvendes 
  • Legeredskaberne lever op til skrappe kemikaliekrav
  • Legeredskaberne er testet i forhold til sikkerhed, styrke og stabilitet

Læs mere
Du kan finde mere information om de svanemærkede redskaber fra CADO under ”CLICK AND PLAY”, ”IJSLANDER” og ”BARFORZ” på www.cado.dk