Nyhedsarkiv

Visualisering 1 af den nye skole i Sundby i Guldborgsund Kommune - SORA Images
tirsdag 15-09-2020

Ny skole: Guldborgsund Kommune sætter bæredygtigheds-barren højt

Danske skoleelever tilbringer omkring 11.000 timer af deres liv i skolen. Det betyder, at de fysiske rammer på skolen har stor betydning for elevernes og de ansattes trivsel. Derfor har man i Guldborgsund Kommune truffet et bevidst politisk valg om at investere i et bæredygtigt byggeri, når der skal opføres en ny skole i Sundby. De politiske ambitioner kan blive løftet ved hjælp af Svanemærket.

Læs mere
Rikke Dreyer, Miljømærkning Danmark - blogindlægom grønne møbler -  Udbudsmedier september 2020
mandag 07-09-2020

Har vi råd til grønne møbler?

Man kunne også spørge: Har vi råd til billige møbler af ringe kvalitet, som kun holder et par år? Er grønne møbler egentlig dyrere end andre møbler? Og har vi overhovedet råd til at sige, at vi ikke har råd til grønne møbler? Tiden kalder på modige politikere, der tør tænke langsigtet og sætte en tydelig grøn retning.

Læs mere
Svanemærket sofa fra Hay - Abour Eco
torsdag 03-09-2020

Nu kan du få miljømærkede møbler fra HAY

Den danske designvirksomhed HAY har netop lanceret fire miljømærkede møbler. Det drejer sig om den svanemærkede sofa Arbour Eco og tre forskellige stole fra kollektionen About A Eco, som er certificeret med EU-Blomsten.

Læs mere
Udvalg af miljømærkede møbler
tirsdag 01-09-2020

Miljømærkede møbler hitter

Udbuddet af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er stærkt stigende. Det samme er efterspørgslen fra både kommuner og private virksomheder. Og mere end hver anden dansker foretrækker et svanemærket møbel frem for et ikke-mærket møbel.

Læs mere
Københavns Kommune fortæller om deres politik for miljømærkede indkøb på Stormøde om institutionsmøbler til børn
mandag 31-08-2020

Rekordstor opbakning til Københavns Kommunes miljømærkeindsats

Københavns Kommune vil have flere miljømærkede produkter på markedet – og gennemfører derfor hvert år to årlige markedsinvolveringer. I år er der bl.a. fokus på, hvordan vi får flere miljømærkede institutionsmøbler til børn på kommende offentlige indkøbsaftaler. Indsatsen møder rekordstor opbakning fra 51 af landets kommuner.

Læs mere