Nyhedsarkiv

Boom i antallet af miljømærkede byggematerialer
onsdag 11-11-2020

Miljømærkede byggematerialer boomer

En ny opgørelse viser, at der i dag findes mere end 5.000 byggematerialer på det danske marked, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Det er næsten en tredobling på blot fire år. Det voksende udbud drives især af væksten inden for svanemærket byggeri og gavner både byggebranche og forbrugere.

Læs mere
Building Green paneldebat
torsdag 05-11-2020

Certificeringer skubber på grøn udvikling i byggebranchen

Flere og flere parter i byggebranchen benytter sig af certificeringer. Det gavner nemlig både miljøet og forretningen, da det sikrer, at man er på forkant med udviklingen – og det er med til at skubbe branchen i en mere bæredygtig retning. Sådan lød nogle af pointerne fra årets Building Green-debat om, hvordan certificeringer kan bidrage til en mere bæredygtig byggebranche.

Læs mere
Miljøaspekter i offentlige indkøb i EU
onsdag 04-11-2020

Mange miljømærker – én standard

Flere og flere byer og lande gør som Københavns Kommune og går efter type 1-miljømærker. Det betyder øget marked til de virksomheder, der leverer produkter med fx Svanemærket eller EU-Blomsten. Det betyder også enkle og trygge valg for de indkøbere, der skal leve op til en grøn indkøbspolitik. Og så betyder det samlet set større miljøeffekt.

Læs mere
Forside af publikationen Grønne indkøb for en grøn fremtid - strategi for grønne offentlige indkøb 2020
torsdag 29-10-2020

Ny strategi: I 2030 skal alle offentlige indkøb være miljømærkede

Med regeringens nye strategi for grønne offentlige indkøb bliver det grønne valg obligatorisk. Det betyder, at de 380 mia. kr., som det offentlige hvert år køber ind for, bliver kanaliseret i en mere bæredygtig retning med bl.a. solidt fokus på produkter med Svanemærket eller EU-Blomsten.

Læs mere