Nu står Danmarks første svanemærkede almene boliger klar

De nye beboere kan nu flytte ind i Store Solvænget på Amager, som er de første almene boliger i Danmark, der er certificeret med Svanemærket. Efter en effektiv byggeproces på kun 15 måneder står de i alt 66 nye familieboliger klar til indflytning.

Store Solvænget svanemærkede almene boliger

Store Solvænget på Amager er et af de mange svanemærkede byggerier, der netop nu er ved at blive opført – og bliver de første svanemærkede almenboliger i Danmark. Boligforeningen 3B er bygherre på projektet, som er tegnet af ONV arkitekter, mens Scandi Byg A/S er totalentreprenør. (PR-Foto).

På blot 15 måneder har det været muligt at opføre Danmarks første svanemærkede almene boliger, der er beliggende i boligområdet Urbanplanen i Sundby på Amager. Og hos Miljømærkning Danmark glæder man sig over, at de svanemærkede almene boliger nu står klar til indflytning:

”Det er glædeligt, at de første beboere nu kan flytte ind i Danmarks første svanemærkede almenboliger. Og forhåbentlig kan den effektive byggeproces inspirere flere boligselskaber til at opføre svanemærkede boliger. Et svanemærket byggeri er nemlig både godt for miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Samtidig er det et stærkt redskab til at fremme den cirkulære økonomi og bidrage til FN’s verdensmål, især mål 12 om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer, som er vigtige dagsordener for netop byggebranchen,” forklarer Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Læs også: Hvad kendetegner svanemærkede byggerier?

Bag opførelsen af de nye boliger står totalentreprenøren Scandi Byg, der har bygget og fremstillet boligerne som modulbyggeri. Her glæder man sig også over resultatet:

“Det er en stor milepæl både for os og for byggebranchen, at beboerne nu kan flytte ind i landets første, svanemærkede almene boliger. Det er nemlig et vigtigt skridt på vejen til et mere bæredygtigt byggeri i Danmark, da det altid er sværest at være first mover på et område,” udtaler Michael Dam Larsen, projektleder for Scandi Byg i en pressemeddelelse

Læs også:
Rejsegilde på de første svanemærkede almenboliger i Danmark

Høj kvalitet med fokus på bæredygtighed

Store Solvænget er en del af en større rammeaftale, kaldet AlmenBolig+ Rammeaftale 4, som blev udbudt af KAB og Boligforeningen 3B. Her har idéen været at skabe en ny generation af almene boliger med lave opførelses- og vedligeholdelsesudgifter samt huslejer. Og den tankegang har vist sig at være populær blandt de nye lejere:

“Når lejerne har været på rundvisning i boligerne, har de været enormt imponerede over den høje kvalitet på boligerne og det store fokus på bæredygtighed. Store Solvænget understreger på den måde, at høje standarder for både kvalitet og bæredygtighed kan forenes med boliger til en overkommelig pris,” siger rådgivende ingeniør hos Dominia Finn Hoffmann, der har været rådgiver på projektet. Han understreger, at byggeriet også har gjort, at de vil fokusere mere på svanemærket byggeri fremadrettet:

“Det er første gang, vi har været en del af et svanemærket projekt, og det har derfor været meget inspirerende at følge Scandi Bygs processer og tilblivelsen af Store Solvænget. Det er et område, som der uden tvivl kommer mere fokus på i fremtiden, og som vi også vil satse endnu mere på i vores virksomhed.”

Læs også beboerinterview: Et sundt indeklima og kvalitetsmaterialer skaber tryghed

Fakta om Store Solvænget

 • Bygherre: 3B 
 • Totalentreprenør: Scandi Byg A/S 
 • Arkitekt: Arkitektfirmaet ONV Arkitekter A/S 
 • 66 familieboliger i Urbanplanen på Amager 
 • Boligerne består af fire huse i varierende højder fra tre til fire etager og er mellem 56 kvm og hele 115 kvm i ét til tre plan. 
 • Den forventede husleje uden forbrug for de mindre boliger på 56 kvm. er ca. 5.750 kr./mdr. Boligerne i størrelsen 78-114 kvm. er ca. 8.000-11.700 kr./mdr..
Fakta om svanemærket byggeri
 • Lavt energiforbrug
 • Godt indeklima
 • Skrappe kemikaliekrav 
 • Strenge krav til bæredygtigt certificeret træ.
 • Høj byggeteknisk kvalitet
 • Uvildig kontrol
 • Fokus på genbrug og genanvendelse