Markedets første svanemærkede døre kommer fra STARK

Svanemærket byggeri boomer, og for entreprenører og håndværkere er lanceringen af STARKs nye RAW døre en særligt god nyhed. De nye døre og karme er certificeret med Svanemærket, og derfor kan de fx umiddelbart indgå i svanemærket byggeri uden yderligere dokumentation.

Svanemærkede hvide døre fra Stark på en skovbaggrund

Når bygherre, arkitekt og entreprenør er nået til enighed om et byggeprojekt, er tiden inde til den detaljerede projektering. Herunder materialelisten over alt, som indgår i bygningen – og den er omfattende. I svanemærket byggeri er der en ekstra dimension til listen, nemlig miljødokumentation. Og netop her gør STARKs svanemærkede RAW-døre til indvendig brug opgaven lettere: Svanemærket er i sig selv dokumentation.

”Når vi som de første tilbyder svanemærkede døre og karme, er det endnu et eksempel på, hvordan STARK vil gøre det lettere for håndværkerne at bygge bæredygtigt. For STARK er det et nyt miljøvenligt tiltag, der flugter med den stigende klimabevidsthed over alt i samfundet”, siger Britta K. Stenholt, adm. direktør for STARK Danmark, i en pressemeddelelse.

STARK henvender sig til professionelle kunder inden for byggebranchen i Danmark og Grønland, men også i Sverige, Finland og Norge. Ultimo maj bliver de svanemærkede RAW-døre i første omgang også lanceret i to andre nordiske lande, nemlig hos STARK i Finland og i STARK Groups norske kæde Newmann. 

”STARKs lancering af svanemærkede døre til byggeri er en rigtig god nyhed. Ud over at gøre det let og sikkert at vælge miljørigtigt, kan det være med til at skubbe byggematerialer og flere aktører i en mere bæredygtig retning. Det er vigtigt, for byggematerialer har en væsentlig betydning for den samlede miljø- og klimabelastning i både renoveringer og nybyggeri”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

  • Læs pressemeddelelsen fra STARK her.

Svanemærkede døre og karme
  • Trædele består af sporbart træ fra lovligt skovbrug.
  • En høj andel af træet er fra certificeret skovbrug.
  • Lim og maling lever op til skrappe kemikaliekrav.
  • Pladematerialet i dørene lever op til skrappe formaldehydkrav - til gavn for indeklimaet.