BankInvest lancerer svanemærket investeringsfond

“Money talks” siger man om den evne, penge har til at give indflydelse - det har man vidst siden før vores tidsregning. I dag kan man som privat investor bruge Svanemærket, når man vil påvirke virksomheder til at tage ansvar, fx når det gælder miljø og klima. Det kan føles meningsfuldt, når vi som enkeltindivider bruger vores indflydelse på den måde, og der er et enormt potentiale i, at vi gør det sammen. Derfor lancerer BankInvest nu den svanemærkede investeringsfond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling.

Bankinvest får overrakt certifikat for svanemærket investeringsfond

At det er muligt at efterspørge Svanemærket, når man vælger, hvilken investeringsfond man vil sætte sin opsparing i, er stadig nyt for mange. Svanemærkets krav lægger stor vægt på, at der bliver investeret i selskaber, som allerede er gode på bæredygtige tiltag, eller som arbejder målrettet for at blive det. Det betyder, at man kan placere sin opsparing på en måde, der bidrager til en bæredygtig udvikling.

”Hos BankInvest er vi stolte af at introducere et helt nyt investeringsprodukt, Globale Aktier Bæredygtig Udvikling, som er certificeret med det officielle nordiske miljømærke, Svanemærket”, siger Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest.

BankInvest har valgt at certificere sin nye investeringsfond med Svanemærket, fordi det er et af de mest velkendte mærkningsordninger blandt forbrugere i Danmark. De skrappe krav, der er til at få en investeringsfond svanemærket, giver forbrugerne ekstra tryghed for, at de investerer mere bæredygtigt.

”Globale Aktier Bæredygtig Udvikling er til private investorer, som ønsker at skubbe virksomheder i en mere bæredygtig retning. Samtidig imødekommer vi investorernes ønske om at kunne placere deres opsparing i investeringsfonde, der både gør en målbar forskel og giver et godt afkast”, siger Lars Bo Bertram.

Ved at vælge en investeringsfond, som er certificeret med Svanemærket sikrer man sig, at de virksomheder, man investerer i arbejder ambitiøst med at udvikle sig i en bæredygtig retning. Som uafhængig tredjepart stiller Svanemærket omfattende og skrappe krav, for at forhindre vildledning og i stedet støtte op om virksomheder, der gør en reel indsats for miljø og klima.

Læs mere om BankInvest's svanemærkede investeringsfond

En svanemærket investeringsfond skal:
  • Opfylde 25 obligatoriske krav, der regulerer de forskellige måder, som en fond kan påvirke virksomheder på.
  • Være åben om fondens investeringer
  • Sikre at mindst halvdelen af fondens portefølje er investeringer i virksomheder, der har fået en god bedømmelse i en bæredygtighedsanalyse
  • Sikre, at der ikke bliver investeret i visse brancher og virksomheder, der er særlig problematiske
  • Udelukke virksomheder, der ikke følger internationale normer og konventioner, bl.a. i forhold til menneskerettigheder, grov korruption og grove miljøovertrædelser

Forvalteren af en svanemærket fond skal hvert kvartal publicere en rapport over, hvilke aktier og obligationer fonden investerer i – og mindst en gang årligt publicere en oversigt over fondens bæredygtighedsaktiviteter. 


Læs mere om Svanemærket og private investeringer