Stil krav om miljømærkede indkøb i klimahandlingsplanen

Formand for Det Danske Miljømærkenævn, Søren Kjærsgaard, sætter i et debatindlæg fokus på, hvorfor flere miljømærkede indkøb bør være en del af den kommende klimahandlingsplan, som regeringen og folketingets partier lige nu forhandler om.

Formand for Det Danske Miljømærkenævn, Søren Kjærsgaard

Hvert år indkøber det offentlige for 370 milliarder kroner. De store summer rummer en kæmpe mulighed for at rykke hurtigt og effektivt på den grønne omstilling:

”Nu er forhandlingerne om klimahandlingsplanen gået i gang, og dermed har Danmark en fantastisk chance for at sætte handling bag ordene. Det kan for eksempel ske ved at fastsætte, hvor stor en del af det offentlige indkøb, der skal være miljømærket – eller ved at kommunerne melder aktivt ind og forpligter sig på måltal for bæredygtigt indkøb. På samme måde kan kommuner og regioner forpligtes til, at deres byggerier skal være miljøcertificerede.”

Sådan lyder nogle af pointerne fra Søren Kjærsgaard, formand for Det Danske Miljømærkenævn, i et debatindlæg på Politiken Miljø & Klima. Du kan læse hele indlægget her.

Læs også: Svanemærket og EU-Blomsten er bedre klimavalg

Læs også: Gode råd og inspiration til flere miljømærkede indkøb