Randers+Radius har fået certificeret en stolekollektion med EU-Blomsten

Den danske møbelproducent Randers+Radius har netop fået certificeret 18 stole med EU-Blomsten. Alle stolene indgår i serien Mood100%, som er fremstillet af upcykled plastikaffald fra bilindustrien.

Mødelokale med EU-Blomst certificerede stole fra Randers og Radius

Hos Randers+Radius A/S bliver der produceret designmøbler til kontraktmarkedet. Her er fokus på innovation, men også miljøet vejer tungt for den danske møbelproducent, som netop har fået certificeret deres stolekollektion Mood100% med EU-Blomsten.   

- Vi arbejder systematisk med at forbedre vores påvirkning af klima og miljø. Og vi er stolte over, at vi netop har nået en vigtig milepæl. Efter to års intenst arbejde er det nu lykkedes os at få certificeret vores Mood100%-stole med EU-Blomsten, fortæller Lars Andersen, som er produkt-og miljøchef hos Randers+Radius og tilføjer: 

- Ikke mange er klar over, hvor omfattende en proces det er at opnå EU-Blomsten på en stol. Men det kræver, at man har styr på alle de dele, som stolen består af, og vi er flere gange stødt på udfordringer. Fx har vi i løbet af processen været nødt til at finde en ny pulvermaling, ny emissionsfri lim og en ny leverandør af skum til vores sædepolstringer. 

Stol lavet af plastdele fra biler

Møblerne fra Randers+Radius er udviklet og monteret i Hadsten, men i Mood100%-stolene gemmer sig en historie, der rækker langt ud over Hadstens grænser. Stolenes skal er nemlig lavet af 100% upcycled plastikaffald fra den europæiske bilindustri som fx dørpaneler og instrumentbrætter. Sædeskallen fås i sort og kan kombineres med forskellige stel og polstringer.

- Vi er stolte over at være med helt i front på miljømærkede møbler til kontraktmarkedet – det, mener vi, er fremtiden. Vi ser frem til at kunne imødekomme kundernes ønske om at vælge blandt de miljømæssigt bedste møbler uden at gå på kompromis med æstetik og kvalitet. Og uden at det koster mere, siger Lars Andersen. 

Læs pressemeddelelse fra Randers+Radius her

Kort om møbler, der er certificeret med EU-Blomsten
  • Møblerne er testet til at være holdbare, sikre og af god kvalitet for at sikre en lang levetid.
  • Træmøbler og trædele i møbler er lavet af sporbart og lovligt fældet træ. En høj andel af træet er fra certificeret bæredygtigt skovbrug. Det gavner både natur og klima.
  • Tekstiler, fyld, lim og maling lever op til skrappe kemikaliekrav for bl.a. at sikre et godt indeklima.
  • Plastmøbler indeholder genanvendt plast for at spare på jordens ressourcer.
  • Det er gjort muligt at fjerne metal, når møblerne er slidt op. Det gør det nemmere at genbruge eller genanvende de enkelte metaldele.
  • Møblerne har en udvidet produktgaranti på 5 år, og producenten tilbyder ligeledes reservedele i en periode på mindst 5 år.