Nu kan du få miljømærkede møbler fra HAY

Den danske designvirksomhed HAY har netop lanceret fire miljømærkede møbler. Det drejer sig om den svanemærkede sofa Arbour Eco og tre forskellige stole fra kollektionen About A Eco, som er certificeret med EU-Blomsten.

Svanemærket sofa fra Hay - Abour Eco

HAY har siden 2002 produceret danske designermøbler i høj kvalitet. Den danske designvirksomhed arbejder ud fra tanken om, at alle har ret til godt design. Derfor samarbejder HAY’s stiftere og kreative direktører, Mette og Rolf Hay, med forskellige designere for at skabe møbler, som appellerer til et bredt publikum. Og det er også i samarbejde med tre designere, at HAY netop har lanceret fire miljømærkede møbler. 

”Vi ved, at vores handlinger påvirker miljøet, og vi tager vores ansvar meget seriøst, da vi ønsker at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor har vi valgt at gå efter Svanemærket og EU-Blomsten, som ikke bare er de officielle miljømærker i Danmark, men også nogle af de skrappeste mærker, der findes”, siger Rolf Hay. 

Den første danske virksomhed med en svanemærket sofa

Sammen med designerne Daniel Rybakken og Andreas Engesvik har HAY lanceret den svanemærkede sofa Arbour Eco. HAY er dermed den første danske virksomhed, der får certificeret en sofa med Svanemærket. 

Arbour Eco er samlet af velkonstruerede, separate komponenter, og de enkelte dele kan nemt vedligeholdes eller repareres, så man ikke behøver at udskifte hele sofaen. På den måde sikrer man, at sofaen har lang holdbarhed – og det er godt for både miljø og pengepung.

”Konstruktionskomponenterne i Arbour Eco-sofaen kan nemt adskilles og repareres. Vi mener, at dette gør sofaen til et bedre miljøvalg end de fleste andre sofaer på markedet, og vi er stolte af, at sofaen er certificeret med Svanemærket”, fortæller designerne Daniel Rybakken og Andreas Engesvik. 

HAY’s svanemærkede sofa kan fås med træramme af solidt bøge-, ege- eller valnøddetræ, og både træramme og hynder fås i flere forskellige farver.

Du kan læse mere om sofaen her.

En bæredygtig tilføjelse til en eksisterende kollektion

HAY har også fået certificeret nogle møbler med EU-Blomsten. Det drejer sig om tre stole, som er en del af HAY’s nye kollektion About A Eco. Kollektionen er en bæredygtig tilføjelse til den allerede eksisterende kollektion About A. 

Hus-møbler-hay

De tre certificerede stole hedder AAC ECO 12, AAC ECO 22 og AAS ECO 32 – og der er tale om to almindelige stole og en barstol. Alle tre har sorte skalsæder og træben og er designet i samarbejde med den danske møbeldesigner Hee Welling. 

Du kan læse mere om stolene her.

Læs også: Miljømærkede møbler hitter

Kort om møbler, der er certificeret med Svanemærket og/eller EU-Blomsten
  • Møblerne er testet til at være holdbare, sikre og af god kvalitet for at sikre en lang levetid.

  • Træmøbler og trædele i møbler er lavet af sporbart og lovligt fældet træ. En høj andel af træet er fra certificeret bæredygtigt skovbrug. Det gavner både natur og klima.

  • Tekstiler, fyld, lim og maling lever op til skrappe kemikaliekrav for bl.a. at sikre et godt indeklima.

  • Plastmøbler indeholder genanvendt plast for at spare på jordens ressourcer.

  • Det er gjort muligt at fjerne metal, når møblerne er slidt op. Det gør det nemmere at genbruge eller genanvende de enkelte metaldele.