Københavns Kommune vil have flere miljømærkede hoteller

Hvordan vi får flere miljømærkede hoteller på de kommende offentlige indkøbsaftaler? Kom med, når Københavns Kommune inviterer leverandører og indkøbere til dialog om dette spørgsmål torsdag den 4. november.

Københavns Kommune vil have flere miljømærkede hoteller

Københavns Kommune vil have flere miljømærkede hoteller at vælge imellem. Derfor inviterer de leverandører og indkøbere til dialogmøde om indkøbsaftaler, hotelophold og miljømærker. Samtidig har kommunen sammen med POGI (Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb) sendt en opfordring til alle offentlige indkøbere og bedt dem om at afgive en uforpligtende interessetilkendegivelse om flere miljømærkede hoteller.

Sidste år bakkede 51 kommuner op om mere miljømærket babyudstyr,) flere miljømærkede børnetekstiler og flere miljømærkede indendørs institutionsmøbler til børn og sendte dermed et fælles grønt ønske til virksomhederne om et større udbud af miljømærkede produkter. I år gælder det miljømærkede hotelophold samt pavilloner og fast inventar.

”Det første, vi gør i vores indsats for at fremme markedet for miljømærkede produkter, er at se på, hvilke andre offentlige indkøbere der har lyst til at være med i vores samarbejde. Bagefter går vi til branchen og leverandørerne og fortæller dem, at vi gerne vil handle med dem, hvis de kan levere de her miljømærkede produkter. Lykkes det, så køber vi,” siger CSR-chef David Salomonsen, Københavns Kommune.

Læs også: Foregangskommuner med vilje viser vej

Fælles grønt signal

Interessetilkendegivelserne fra kommuner, regioner og stat sender et signal til markedet om, at Københavns Kommune og andre offentlige indkøbere ønsker et større udbud af miljørigtige produkter. Samtidig får markedet tid til at omstille sig til eller udvide sortimentet af miljømærkede hotelophold, pavilloner eller fast inventar.

Direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen, er glad for initiativet:

”Det er helt unikt, at Københavns Kommune så aktivt og ambitiøst arbejder for at fremme markedet for miljømærkede produkter. Vi håber, at mange inden for både staten, regionerne og kommunerne vælger at bakke op. Et større udvalg af miljømærkede produkter kommer til at gavne alle danskere. Samtidig kan dialogen med de forskellige brancher betyde, at virksomheder, som har overvejet at blive miljømærket, nu tør tage springet, fordi de ved, at efterspørgslen i høj grad er der”.

Samlet omfatter Københavns Kommunes markedsdialog interessetilkendegivelser til alle offentlige indkøbere, individuelle leverandørmøder og to stormøder, der finder sted i november 2021. Begge møder er gratis og henvender sig til såvel indkøbere som leverandører og producenter af hotelophold, pavilloner og fast inventar til det offentlige. Møderne er især relevante for CEO’er, CSR-ansvarlige, produktions-, kvalitets- og miljøansvarlige samt bid managers og salgsansvarlige. Læs mere om møderne nedenfor.

Læs også: Kommunerne er vilde med miljømærker

Københavns Kommunes grønne indkøbspolitik

  • Københavns Kommune er en af Danmarks største offentlige indkøbere og indkøber årligt varer og tjenesteydelser som fødevarer, bleer og rengøringsservice for 8,2 mia. kr.
  • I 2017 besluttede politikerne i Københavns Kommune at indkøbe flere miljømærkede produkter og serviceydelser og således påvirke markedet i en mere social ansvarligt og miljøvenlig retning.
  • Miljømærkningen indbefatter det nordiske miljømærke Svanemærket og det europæiske miljømærke EU-Blomsten. Du kan læse mere om politikken for miljømærkede indkøb i Københavns Kommunes Indkøbspolitik 2019-2022.
FAKTA OM STORMØDERNE

Hotelophold
Mødet afholdes torsdag den 4. november kl. 09.00-14.00 hos Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, 1601 København V. Se program og tilmeld dig her
Pavilloner og fast inventar
Mødet afholdes mandag den 15. november. Hold dig opdateret om program og sted her