Første svanemærkede vuggestue i Jylland står klar

Horsens Kommune har fået Jyllands første svanemærkede vuggestue. Mobilhouse A/S står bag byggeriet, der allerede er taget i brug af kommunens yngste borgere.

Svanemærket modulbyggeri til vuggestue i Horsens

Den nye svanemærkede vuggestue på Ternevej i Horsens. Foto: Mobilhouse A/S.

I Horsens står en ny vuggestue klar, og den er som den første i Jylland certificeret med Svanemærket. Ifølge Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, er der mange fordele forbundet med at certificere en vuggestue: 

”En svanemærket vuggestue er både et godt valg for miljøet og for de børn og voksne, der skal opholde sig i bygningen. Svanemærket ser nemlig på det, man kalder hele livscyklus. Det vil sige, at Svanemærket stiller krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen. Kravene skal bl.a. sikre, at vuggestuen får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet”, siger han og tilføjer:

”Det vidner om, at Horsens Kommune ønsker at passe godt på de yngste borgere – både ved at tænke bæredygtighed ind, når de bygger, og ved at tilbyde en vuggestue, der lever op til skrappe krav, som gavner personale og børn i hverdagen. Og så vidner det om en kommune i front, da det i øvrigt også er den første svanemærkede vuggestue, der er opført i Jylland”.

Mobilhouse A/S står bag opførelsen af vuggestuen, der består af 21 moduler på 718 kvadratmeter. Vuggestuen er beliggende i den sydlige del af Horsens på Ternevej 75, og institutionen er allerede taget i brug.

Læs pressemeddelelse fra Mobilehouse

Flere svanemærkede byggerier på vej i Horsens

Vuggestuen bliver dog ikke det eneste svanemærkede byggeri i Horsens. AP Pension og CASA A/S er nemlig både ved at opføre 70 lejeboliger og 38 salgsboliger ved Buchwalds Bro – og Danmarks første svanemærkede friplejehjem, der i kommer til at bestå af 75 boliger fordelt på seks etager. 

Opførelsen af friplejehjemmet blev i november 2020 markeret med et anderledes rejsegilde, hvor en tidskapsel blev muret ind i facaden. TV SYD var med på rundtur på det kommende friplejehjem – og ifølge Peter Olsson, direktør i AP Ejendomme, som stod for rundturen, bliver svanemærkede byggerier endnu mere efterspurgte fremover:

”Jeg tror, det er den eneste måde, du kan fremtidssikre dine ejendomsinvesteringer på. For uanset om det er et plejehjem, friplejehjem, almindelige boliger, eller hvad det er, så vil der være en efterspørgsel. Dem, der skal bo her, de vil vælge noget, der er certificeret – miljøcertificeret”.

Se eller gense indslaget om friplejehjemmet på TV Syd her

Læs også: Hvad kendetegner svanemærkede byggerier?

Fakta om svanemærket byggeri
  • Lavt energiforbrug
  • Godt indeklima
  • Skrappe kemikaliekrav 
  • Strenge krav til bæredygtigt certificeret træ.
  • Høj byggeteknisk kvalitet
  • Uvildig kontrol
  • Fokus på genbrug og genanvendelse

Se kriterierne for svanemærket byggeri