Lyreco er årets grønne indkøber

Lyreco er netop blevet kåret som ”Årets medlem” i Netværk for Miljømærket indkøb. Det skyldes både et målrettet arbejde med miljømærkede indkøb og en stor indsats for at vække andre virksomheders interesse for miljømærkerne.

Lyreco årets grønne indkøber

Lyreco er kåret som årets medlem i Netværk for Miljømærket indkøb. På billedet ses Gro Kardel, Quality and Sustainability Manager i Lyreco Scandinavia. Foto: Lyreco

Bæredygtighed har været en hjørnesten i Lyreco igennem mange år – og siden 2015 har Lyreco været medlem af Netværk for Miljømærket indkøb, hvor store private virksomheder bruger deres købekraft til at fremme en bæredygtig udvikling.

Læs også: Nå jeres mål for miljømæssigt bæredygtige indkøb

Medlemskabet betyder, at Lyreco aktivt efterspørger produkter og serviceydelser, som er certificeret med Svanemærket og EU-Blomsten – og på den måde er Lyreco med til at drive markedet i en miljømæssigt bæredygtig retning. Men i Lyreco vil man også gerne tage ansvar for at inspirere kunderne til grønne indkøb. I det forgangne år har Lyreco arbejdet målrettet med at tage miljømærkede produkter i sortiment og vække leverandørernes og kundernes interesse for miljømærkede produkter. Derfor er Lyreco netop kåret som ”Årets medlem” i Netværk for Miljømærket indkøb.

”Lyreco har været en stor drivkraft i netværket og er lykkedes med både at sikre vækst i andelen af virksomhedens miljømærkede indkøb og samtidig øge efterspørgslen på miljømærkede kontorartikler. Det er positivt, at Lyreco ikke blot har fokus på egne indkøb til driften, men også tager ansvar i forhold til at inspirere kunder til en mere bæredygtig indkøbskultur. Det fortjener anerkendelse,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, om baggrunden for kåringen.

Læs også: Netværk for Miljømærket indkøb

Ambitiøse og grønne mål for både indkøb og salg

Arbejdet i netværket har været med til at fastholde et vigtigt fokus på miljømærkede indkøb. Både når det kommer til indkøb internt i Lyreco men også i forhold til at sælge grønne produkter til kunderne.

”Ved at være en del af ’Netværk for Miljømærket indkøb’ har vi styrket vores fokus på grønne indkøb, når vi køber fx rengøringsmidler, kantineservice og toiletpapir til os selv. Men vi er også gået skridtet videre ved at have et mål om, at 50 pct. af alle solgte produkter skal være grønne i 2023. Det er et ambitiøst mål, men det er nødvendigt, og derfor er vi rigtig glade for den anerkendelse, som ligger i kåringen som årets grønne indkøber,” fortæller Gro Kardel, Quality and Sustainability Manager i Lyreco Scandinavia.

Læs også: Pressemeddelelse fra Lyreco

Kort om Netværk for Miljømærket indkøb

Netværk for Miljømærket indkøb er et netværk af private virksomheder, der ønsker fokus på ansvarlige og bæredygtige indkøb, og som sætter handling bag ordene. Netværkets arbejde bidrager direkte til opfyldelse af FN’s verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Netværket består i dag af: IF Skadeforsikring, Rambøll, Nykredit, Dansk Retursystem, Lyreco, ALLIANCE+, Matas, Arbejdernes Landsbank, Anders Andersens Rengøring, Tivoli, Coop, ISS og Ørsted.