Cirkulær økonomi: Det behøver ikke være så svært

Selvom det lyder vanskeligt at omstille til cirkulær økonomi, så er der allerede i dag mange, der går i den rigtige retning. Lad os sørge for, at Folketinget og regeringen sætter sig forrest i udviklingen. Så behøver det ikke være sværere. Sådan lyder det i et debatindlæg fra Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, på Altinget.

Martin Fabiansen direktør hos Miljømærkning Danmark

Den cirkulære omstilling kræver ikke blot, at vi stiller krav til de enkelte produkter, men at vi omstiller hele vores måde at tænke forbrug og affald. Det kræver blandt andet, at der skal styr på brugen af de kemikalier, der bliver brugt, så materialer rent faktisk kan recirkuleres frem for at ende som affald, og at indsamlingssystemer er optimerede til at sortere og udnytte flest mulige ressourcer, så de ikke ender som affald.

Læs også: Miljømærkerne fremmer cirkulær økonomi

Her er rigtig meget at hente for den cirkulære økonomi. Og her spiller regeringens nye handlingsplan for cirkulær økonomi en afgørende rolle.

Initiativerne dækker bredt på tværs af mange brancher og tager på mange måder fat lige dér, hvor det er tiltrængt. Men der skal helt klart endnu mere til.

Læs mere i indlægget på Altingets hjemmeside.

Læs også: Københavns Kommune gør status på bæredygtige indkøb