Svanemærkede Scandic vinder momondos nye klimapris

De fleste af Scandics hoteller i Norden har i mange år været certificeret med Svanemærket. Det betyder, at de enkelte hoteller arbejder målrettet med at begrænse deres forbrug af ressourcer, affald og kemikalier. Det gavner ikke kun miljø, men også klima – og det har fire af Scandics hoteller nu fået bevis på: De har netop vundet fire regionale awards og hovedprisen ved ”momondo Climate Award 2021”.

Svanemærkede Scandic vinder momondos nye klimapris

Svanemærkede Scandic Aarhus City er netop blevet kåret som ”Danmarks mest klimavenlige hotel” ved Climate Award 2021, som momondo, klimascore.com og DBTA står bag.

Med en ny klimapris, Climate Award, ønsker rejsesøgemaskinen momondo at skabe opmærksomhed omkring og vise vej til de mange hoteller, der gør en indsats for klimaet. Og det gør Scandics hoteller. Scandic har i mange år arbejdet med Svanemærket – og er i dag Nordens største hotelkæde og den eneste hotelkæde i Danmark, der har opnået Svanemærket på sine hoteller.

Hotelkædens målrettede indsats for miljø og klima blev i dag hædret, da Scandic vandt hele fem af de eftertragtede regionale climate awards. Priserne gik til Scandic Aarhus City, Scandic Kødbyen i København, Scandic Roskilde Park og Scandic Sønderborg – og Scandic Aarhus City vandt samtidig hovedprisen som ”Danmarks mest klimavenlige hotel”.

”Vi er både glade for og stolte af at have vundet momondo Climate Award 2021. Hos Scandic ved vi, hvor vigtigt det er, at vi tager ansvar for miljøet og klimaet i vores daglige arbejde. Vi har i knap 30 år arbejdet med miljømæssig bæredygtighed, og et af vores vigtigste redskaber i denne indsats er Svanemærket, siger Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark og fortsætter:

”Svanemærket er blandt de mest ambitiøse miljømærker i verden og sikrer, at vi har fokus på at begrænse forbruget af ressourcer – og at vi hele tiden forbedrer os. Den kontinuerlige indsats gavner både vores medarbejdere og forretningen, men det gavner først og fremmest miljø og klima. Og med hele fire regionale Climate Awards og den nationale kåring har vi dokumenteret effekten af vores indsats – og fået endnu et bevis på, at vi er med helt i front, når det handler om at tilbyde vores gæster et mere miljømæssigt bæredygtigt valg.”.

Kravene til svanemærkede hoteller bliver løbende evalueret og strammet. Det sikrer, at Svanemærkets krav bliver stillet ud fra den nyeste viden og udviklingen i markedet. Det betyder også, at en certificering er tidsbegrænset, og at de certificerede hoteller skal dokumentere, at de lever op til de nye krav for at bevare Svanemærket.

Helhedsindsats gavner både miljø og klima

Monondo Climate Award 2021 er tildelt de hoteller, der har den laveste dokumenterede CO₂-udledning per hotelgæst baseret på Klimascore. Klimascore er et klimaværktøj til hoteller, som bygger på fakta om de otte områder, der er forbundet med at opholde sig på et hotel: transport, energi, mad, drikkevarer, affald, vand, hotelindkøb og service. Det er i høj grad områder, der også indgår i Svanemærkets krav til hoteller:

”Det er meget glædeligt, at Scandic har vundet fem Climate Awards. Svanemærkets styrke er, at det er et helhedsorienteret mærke, som inddrager alle relevante miljøbelastninger i livscyklus – herunder naturligvis klima. Med den helhedsorienterede tilgang sikrer Svanemærket, at der bliver stillet den type klimakrav, der giver størst effekt for den pågældende produktkategori.  Og at det sker uden at gå på kompromis med sundhed, biodiversitet, kemikalier og ansvarlig brug af jordens begrænsede ressourcer, siger Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark.

Læs også: Svanemærket og EU-Blomsten er bedre klimavalg

Ifølge Momondo ønsker 71 % af danskerne at få vist vej til mere klimavenlige måder at rejse på. Tilsvarende viser tal fra DBTA, Danish Business Travel Association, at 70 % af de større danske virksomheder har bæredygtighed med i deres overvejelser, når de vælger hotel eller venue.

For både forbrugere og virksomheder er Svanemærket et enkelt pejlemærke at gå efter, hvis man ønsker at vælge et hotel, der er blandt de miljømæssigt bedste.

Læs også: Vælg et svanemærket hotel

Læs også: Pressemeddelelse fra Scandic


Fakta om svanemærkede hoteller

Et svanemærket hotel har været igennem en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol af, at det lever op til Svanemærkets skrappe krav. Målet med Svanemærket er at nedbringe den samlede miljøbelastning - det handler blandet andet om at:

  • Begrænse energiforbrug og dermed CO2-udslip
  • Begrænse vandforbrug
  • Kildesortere affald og minimere mængden af affald og madspild
  • Servere et udvalg af økologisk mad og vegetariske retter
  • Anvende miljømærkede opvaske- og tekstilvaskemidler (mindst 90 %)
  • Anvende miljømærkede rengøringsmidler (mindst 80 %)
  • Uddanne hele personalet, så alle er engagerede i miljøarbejdet.


Kilde: momondo og DBTA