Første svanemærkede og dobbeltcertificerede ungdomsboliger

De første svanemærkede ungdomsboliger er netop blevet indviet. Der er tale om 491 nye studieboliger på Atlasgrunden ved DTU, og byggeriet er det første i Danmark, der både er certificeret med Svanemærket og DGNB Guld. Og boligerne er populære – alt er allerede revet væk.

Første svanemærkede og dobbeltcertificerede ungdomsboliger bygget af Scandibyg til DTU

I 2019 startede et stort studieboligprojekt i Lyngby, hvor ambitionen var at bygge de første boliger i Danmark med både Svanemærket og DGNB Guld-certificering og. Det er nu lykkedes at komme i mål, og de i alt 491 studieboliger er tilmed de første svanemærkede ungdomsboliger i Danmark.

”Det er glædeligt, at de første svanemærkede studieboliger nu står færdige – og jeg håber, at flere vil følge trop. Et svanemærket byggeri er nemlig både godt for miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Samtidig er det et stærkt redskab til at fremme den cirkulære økonomi og bidrage til FN’s verdensmål, især mål 12 om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Læs også: Danmarks første svanemærkede – og dobbeltcertificerede ungdomsboliger

Det er PensionDanmark og Boligfonden DTU, der står bag projektet – og Scandi Byg har været totalentreprenør på opgaven.

Alt er revet væk

TV2 Lorry var med til indvielsen, og her udtalte Mikal Hyttel Runegaard, administrerende direktør hos Boligfonden DTU, bl.a. følgende:

”Jeg må sige, at jeg er kiste-lykkelig i dag. Alt er revet væk. Så i forhold til så meget andet nybyggeri, så er det her fuldt optaget fra dag et”.

Du kan se eller gense indslaget her

Læs også: Hvad kendetegner svanemærkede byggerier?

Fakta om projektet

Beliggenhed Lundtoftevej 160 i Lyngby
Antal boliger: 491
Totalentreprenør: Scandi Byg
Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Bygherre: PensionDanmark og Boligfonden DTU
Certificering: Svanemærket og DGNB Guld