Københavns Kommune ønsker flere miljømærkede legepladsredskaber og hobbyartikler til børn

Børnene er i fokus, når Københavns Kommune i år efterspørger flere miljømærkede produkter. Kommunen har nemlig valgt at gå i dialog med markedet om flere miljømærkede legepladsredskaber, fx klatrestativer, gynger og legehuse, og hobbyartikler, fx fingermaling, glimmerlim og perler. Alle kommunale indkøbere vil snart modtage en invitation til at bakke op om indsatsen.

Københavns Kommune ønsker flere miljømærkede legepladsredskaber og hobbyartikler til børn

Børn er i tæt kontakt med hobbyartikler og legepladsredskaber. Samtidig er børn særligt sårbare overfor påvirkning fra uønskede kemiske stoffer. Svanemærket et godt pejlemærke for kommuner, der ønsker at vælge hobbyartikler og legepladsredskaber uden uønsket kemi, og som samtidig lever op til skrappe miljøkrav.

Netop derfor ønsker Københavns Kommune flere miljømærkede produkter på disse områder. Og de håber at mange andre kommuner har det samme ønske og vil bakke op om indsatsen. I 2020 bakkede mere end halvdelen af kommunerne op om at få flere miljømærkede barnevogne, madrasser og institutionsmøbler på markedet, og håbet er, at der kan skabes lige så stor opbakning til dette års indsats.

”Det er vigtigt, at vi formår at løfte i flok, som vi gjorde i 2020, hvor 51 kommuner bakkede op om at gøre en forskel for vores yngste borgere. Mange vælger at bakke op ved at indsende interessetilkendegivelser, og vi håber, at vi igen i år kan matche den gode opbakning fra kommunerne,” siger centerchef for indkøb i Københavns Kommune Allan Åge Christensen.

Hos Miljømærkning Danmark ser man også frem til årets markedsinvolvering for et større miljømærket udvalg af hobbyartikler og legepladsredskaber:

”Vi glæder os over det gode samarbejde på nu femte år. Vi oplever, at det betyder meget for virksomhederne med en fokuseret markedsinvolvering, og at der er mange indkøbere, der efterspørger flere miljømærkede produkter på markedet. Derfor er det godt, at vi med en fælles indsats kan skubbe markedet i en mere miljømæssig bæredygtig retning,” siger direktør i Miljømærkning Danmark Martin Fabiansen.

Stormøder den 20. og 21. september

I forbindelse med Københavns Kommunes tidlige markedsinvolvering afholdes to stormøder, der finder sted hhv. den 20. og 21. september 2022.

Samlet omfatter Københavns Kommunes markedsdialog 2022 interessetilkendegivelser til alle kommuner, individuelle leverandørmøder og de to stormøder. Begge møder er gratis og henvender sig til såvel indkøbere som leverandører og producenter af legepladsredskaber og hobbyartikler til det offentlige. Møderne er især relevante for CEO’er, CSR-ansvarlige, produktions-, kvalitets- og miljøansvarlige samt bit managers og salgsansvarlige. Læs mere om møderne nedenfor.

Læs også: Kommunerne er vilde med miljømærker

Københavns Kommunes grønne indkøbspolitik

Københavns Kommune er en af Danmarks største offentlige indkøbere og indkøber årligt varer og tjenesteydelser for 8,2 mia. kr.
I 2017 besluttede politikerne i Københavns Kommune at indkøbe flere miljømærkede produkter og serviceydelser og således påvirke markedet i en mere social ansvarligt og mere miljøvenlig retning.

Miljømærkning indbefatter det officielle nordiske miljømærke Svanemærket og det officielle europæiske miljømærke EU-Blomsten. Du kan læse mere om politikken for miljømærkede indkøb i Københavns Kommunes Indkøbspolitik 2019-2022.

FAKTA OM STORMØDERNE
Legepladsredskaber
Mødet afholdes tirsdag den 20. september. Hold dig opdateret om program og sted her

Hobbyartikler
Mødet afholdes onsdag den 21. september. Hold dig opdateret om program og sted her