Roskilde Festival er nyt medlem i Netværk for Miljømærket indkøb
Netværk for Miljømærket indkøb byder velkommen til Roskilde Festival som nyt medlem i netværket. Roskilde Festival indkøber allerede flere miljømærkede produkter og ser frem til sparring og vidensdeling med medlemmerne i netværket og til med deres indkøbskraft at kunne påvirke markedet i en endnu grønnere retning.

På billedet ses Sanne Stephansen fra Roskilde Festival, der får overrakt medlemsdiplom af Ingrid Elmedal fra Miljømærkning Danmark på et netværksmøde den 27. juni.
Hvert år samles over 130.000 mennesker til Roskilde Festival, og som nyt medlem i Netværk for Miljømærket indkøb styrker arrangørerne nu deres fokus på ansvarlige indkøb. Et af målene er at udvikle en ny indkøbs- og leverandørpolitik og få lavet et system, hvor de miljømærkede produkter kan rapporteres.
”Roskilde Festival har – ligesom andre virksomheder, foreninger og events – et ansvar for at passe på vores klima og miljø. Det kan vi bl.a. gøre ved at sænke vores ressourceforbrug og styrke de ansvarlige indkøb. Svanemærket og EU-Blomsten er allerede vigtige pejlemærker for os, når vi køber ind, men vi mangler at få sat indkøbene i system. Derfor har vi valgt at blive en del af Netværk for Miljømærket indkøb. På den måde vil den årlige afrapportering være med til at sikre, at indkøbene kommer i system, og at vi løbende har fokus på at forbedre os,” siger Sanne Stephansen, Bæredygtighedschef hos Roskilde Festival og fortsætter:
”Vi ser det som en fordel, at vi kan være en del af et netværk med store virksomheder, hvor vi kan inspirere hinanden til at indkøbe ansvarligt og ligeledes gå sammen om at skubbe markedet i en endnu grønnere retning.”
Læs også: Danske virksomheder i indkøbernetværk sætter rekord
Stort potentiale
Roskilde Festival er at betragte som en midlertidig by – og når festivalen hvert år åbner op for 130.000 mennesker, er det Danmarks fjerdestørste by. Derfor har det både stor betydning, hvad festivalen selv køber ind, og hvad den formidler videre til de mange deltagere, som den har mulighed for at påvirke. På den måde kan festivalen ses som et stort udstillingsvindue til ind- og udland – også når det handler om at påvirke indkøb i en mere miljømæssigt bæredygtig retning.
”Roskilde Festival har allerede stort fokus på miljømærkede produkter, og de har mange gode idéer til, hvordan de kan øge deres indsats og bidrage til mere miljømæssig udvikling. Det er altid spændende at få nye medlemmer i netværket, der har store ambitioner, og som ønsker at sætte handling bag ordene – og derfor glæder jeg mig over, at Roskilde Festival kan være med til at øge efterspørgslen på miljømærkede produkter og serviceydelser,” fortæller Ingrid Elmedal, seniorkonsulent for marked og indkøb hos Miljømærkning Danmark.
Roskilde Festival fik den 27. juni overrakt medlemsdiplom – og lagde samtidig hus til et af de årlige møder i Netværk for Miljømærket indkøb. Netværket tæller nu 14 medlemmer.
Netværk for Miljømærket indkøb er et netværk af private virksomheder, der ønsker fokus på ansvarlige indkøb, og som sætter handling bag ordene. Netværkets arbejde bidrager direkte til opfyldelse af FN’s verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion.
Netværkets medlemmer er: IF Forsikring, Rambøll, Nykredit, Dansk Retursystem, Lyreco, ALLIANCE+, Matas, Arbejdernes Landsbank, Anders Andersens Rengøring, Coop, ISS, Ørsted, IDA og Roskilde Festival.
Læs mere om Netværk for Miljømærket indkøb