Temasider

Guide: Sådan skaber du et sundere børneværelse

Mange børneværelser fungerer både som soveværelse, legestue, opbevaringsrum og pusleplads. Det stiller ikke bare store krav til indretningen, men også til fx udluftning og rengøring. I denne guide kan du få inspiration til, hvordan du sikrer et sundt børneværelse.

Kort om cocktaileffekten

Cocktaileffekten er det, der kan opstå, når du bliver udsat for flere forskellige kemiske stoffer fra flere forskellige steder. Du kan ikke helt undgå kemikalier, men du kan fortynde den cocktail af kemi, som du og dit barn bliver udsat for.

Gode råd til legetøj

Der er mange muligheder for at vælge legetøj, der udvikler og udfordrer dit barn. Men at lege skal helst være lige så sundt, som det er sjovt. Det er derfor en god idé at være opmærksom på, at legetøj ligesom andre produkter kan indeholde stoffer, der kan påvirke dit barns sundhed og hele familiens indeklima. Her får du nogle gode råd til, hvordan du vælger legetøj uden uønsket kemi.

10 tips til en bæredygtig mor

Kun det bedste er godt nok til dit barn. Her får du 10 tips til, hvordan du kan blive en mere bæredygtig mor. Tips til små ting i hverdagen, som samlet set kan være med til at gøre en stor forskel. Og som dine børn senere vil sætte pris på, at du gjorde.

5 tips til babypleje

Mange af os forbinder en blødgørende creme eller en velduftende shampoo med selvforkælelse. Men hvad skal du være opmærksom på, når det er dit barn, der skal forkæles – og hvilke produkter kan du trygt bruge? Her får du nogle gode råd til pleje af babyer og små børn.

Guide: Beskyt dit barn mod solen

Vi ville ikke kunne eksistere uden solen. Men det gør ikke solen ufarlig. Jo oftere man bliver udsat for sol og solskoldninger i barndommen, desto større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet. Det er derfor vigtigt at du beskytter dit barn mod solen. Især mod den direkte sol i sommerhalvåret mellem kl. 12 og 15, hvor strålingen er stærkest. Men hvordan beskytter man bedst sit barn mod solen? Det kan du læse mere om i denne sol-guide. Kombiner gerne flere af rådene.

Guide til gravide

Du skal selvfølgelig passe godt på din krop, uanset om du er gravid eller ej. Det er dog ekstra vigtigt at passe godt på dig selv, når du er gravid eller prøver at blive det. Bl.a. ved at være opmærksom på, hvilke kemikalier du udsætter dig selv og dit barn for. Det lille barn i maven er nemlig sårbart over for selv små mængder kemi.

Brug naturen – og få glade børn

Naturen er en del af os. Og vi er en del af den. Men hvordan kan vi passe på den? Få inspiration til, hvordan du sammen med dine børn kan bruge naturen og passe på den. Og læs, hvordan du på den måde også kan få gladere og mindre syge børn.

Klæd dit barn grønt på

Stort set døgnet rundt er dit barns krop pakket ind i tøj. Og tøjet kan være en større kilde til kemikalier i dit barns liv, end du måske er opmærksom på. Her kan du se, hvordan du kan klæde dit barn grønnere på.

Guide til skønhed, makeup og pleje

Hvor opmærksom er du på, hvad dine plejeprodukter indeholder? Og hvor meget får du ud af at læse på indholdsdeklarationerne? Her får du en guide til bedre kemi på badeværelseshylden.

Giv dit barn en grøn fremtid

Du har sikkert allerede prøvet tankeeksperimentet om, hvordan dit barn vil være om 10 eller 20 år. Og som forælder har dine værdier og vaner stor indflydelse på, hvilke værdier og vaner dit barn selv får, og hvordan det vælger at leve. Her får du inspiration til, hvordan du med dine mange små valg i hverdagen også kan være med til at give dit barn en grønnere fremtid.

10 gode råd til at passe på dig selv

Kender du følelsen af ikke at have slappet ordentligt af, sovet tilstrækkeligt eller mærket dig selv i et stykke tid? Når man har børn, kan man let komme til at glemme at passe på sig selv. Her får du 10 råd til, hvordan du kan passe bedre på dig selv – også i en travl hverdag. Og husk: Jo bedre du passer på dig selv, des bedre kan du passe på dit barn.

5 tips til bedre kemi i hverdagen

Vi bliver alle udsat for mange forskellige kemikalier fra mange forskellige kilder i vores hverdag. Kombinationen af de forskellige stoffer kan være hormonforstyrrende eller på anden måde sundhedsskadelig. Også selvom stofferne, hver for sig, ikke udgør en risiko. Det er det, man kalder cocktaileffekten. Her får du 5 tips til bedre kemi i hverdagen – og dermed en tyndere cocktail.

6 tips til tøjvasken

Bunker af vasketøj rimer ligesom bare på børnefamilie. Bedst som du føler, at du har nået bunden af vasketøjskurven, falder du over en bunke tøj på badeværelset eller får et meget beskidt barn hjem fra børnehave. Når du nu alligevel skal i gang, så grib muligheden for samtidig at gøre dagen lidt grønnere. Her får du 6 tips til, hvordan du kan gøre det hele bedre for dig selv og bedre for miljøet.

Giv de gode vaner videre

Som forælder bestemmer du, hvordan dine børn skal leve, mens de er små. Men du har også en kæmpe mulighed for at skabe gode vaner og give dem videre til dine børn. Her får du 5 forslag, der gør hverdagen lidt sjovere – og som kan være med til at give dine børn gode vaner til fremtiden.

Er det dyrere at vælge produkter med bedre kemi?

Næsten 30 % af danskerne siger, at de ikke køber svanemærkede produkter, fordi de er dyrere end produkter uden mærkning. Men er det overhovedet rigtigt? Det testede de i den seneste udgave af Magasinet Penge på DR1.

Tema artikler