Temasider

Guide: Sådan skaber du et sundere børneværelse

Mange børneværelser fungerer både som soveværelse, legestue, opbevaringsrum og pusleplads. Det stiller ikke bare store krav til indretningen, men også til fx udluftning og rengøring. I denne guide kan du få inspiration til, hvordan du sikrer et sundt børneværelse.

Kort om cocktaileffekten

Cocktaileffekten er det, der kan opstå, når du bliver udsat for flere forskellige kemiske stoffer fra flere forskellige steder. Du kan ikke helt undgå kemikalier, men du kan fortynde den cocktail af kemi, som du og dit barn bliver udsat for.

Gode råd til legetøj

Der er mange muligheder for at vælge legetøj, der udvikler og udfordrer dit barn. Men at lege skal helst være lige så sundt, som det er sjovt. Det er derfor en god idé at være opmærksom på, at legetøj ligesom andre produkter kan indeholde stoffer, der kan påvirke dit barns sundhed og hele familiens indeklima. Her får du nogle gode råd til, hvordan du vælger legetøj uden uønsket kemi.

10 tips til en bæredygtig forælder

Kun det bedste er godt nok til dit barn. Her får du 10 tips til, hvordan du kan blive en mere bæredygtig forælder. Tips til små ting i hverdagen, som samlet set kan være med til at gøre en stor forskel. Og som dine børn senere vil sætte pris på, at du gjorde.

5 tips til babypleje

Mange af os forbinder en blødgørende creme eller en velduftende shampoo med selvforkælelse. Men hvad skal du være opmærksom på, når det er dit barn, der skal forkæles – og hvilke produkter kan du trygt bruge? Her får du nogle gode råd til pleje af babyer og små børn.

Guide: Beskyt dit barn mod solen

Vi ville ikke kunne eksistere uden solen. Men det gør ikke solen ufarlig. Jo oftere man bliver udsat for sol og solskoldninger i barndommen, desto større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet. Det er derfor vigtigt, at du beskytter dit barn mod solen. Især mod den direkte sol i sommerhalvåret mellem kl. 12 og 15, hvor strålingen er stærkest. Men hvordan beskytter man bedst sit barn mod solen? Det kan du læse mere om i denne sol-guide. Kombiner gerne flere af rådene.

Guide til gravide

Du skal selvfølgelig passe godt på din krop, uanset om du er gravid eller ej. Det er dog ekstra vigtigt at passe godt på dig selv, når du er gravid eller prøver at blive det. Bl.a. ved at være opmærksom på, hvilke kemikalier du udsætter dig selv og dit barn for. Det lille barn i maven er nemlig sårbart over for selv små mængder kemi.

Guide: Forkæl dig selv med hjemmespa

Som mor eller far kender du sikkert godt trangen til at forkæle dine børn. Måske kender du også tendensen til at skubbe forkælelse af dig selv til side, fordi der er så meget andet, der synes mere vigtigt for at få hverdagen til at hænge sammen. Men du er faktisk det vigtigste i dit barns liv. Derfor skal du også huske at forkæle dig selv. Her får du en guide til, hvordan du kan forkæle dig selv med en hjemmespa.

Brug naturen – og få glade børn

Naturen er en del af os. Og vi er en del af den. Men hvordan kan vi passe på den? Få inspiration til, hvordan du sammen med dine børn kan bruge naturen og passe på den. Og læs, hvordan du på den måde også kan få gladere og mindre syge børn.

Klæd dit barn grønt på

Stort set døgnet rundt er dit barns krop pakket ind i tøj. Og tøjet kan være en større kilde til kemikalier i dit barns liv, end du måske er opmærksom på. Her kan du se, hvordan du kan klæde dit barn grønnere på.

Guide til skønhed, makeup og pleje

Hvor opmærksom er du på, hvad dine plejeprodukter indeholder? Og hvor meget får du ud af at læse på indholdsdeklarationerne? Her får du en guide til bedre kemi på badeværelseshylden.

Giv dit barn en grøn fremtid

Du har sikkert allerede prøvet tankeeksperimentet om, hvordan dit barn vil være om 10 eller 20 år. Og som forælder har dine værdier og vaner stor indflydelse på, hvilke værdier og vaner dit barn selv får, og hvordan det vælger at leve. Her får du inspiration til, hvordan du med dine mange små valg i hverdagen også kan være med til at give dit barn en grønnere fremtid.

10 gode råd til at passe på dig selv

Kender du følelsen af ikke at have slappet ordentligt af, sovet tilstrækkeligt eller mærket dig selv i et stykke tid? Når man har børn, kan man let komme til at glemme at passe på sig selv. Her får du 10 råd til, hvordan du kan passe bedre på dig selv – også i en travl hverdag. Og husk: Jo bedre du passer på dig selv, des bedre kan du passe på dit barn.

5 tips til bedre kemi i hverdagen

Vi bliver alle udsat for mange forskellige kemikalier fra mange forskellige kilder i vores hverdag. Kombinationen af de forskellige stoffer kan være hormonforstyrrende eller på anden måde sundhedsskadelig. Også selvom stofferne, hver for sig, ikke udgør en risiko. Det er det, man kalder cocktaileffekten. Her får du 5 tips til bedre kemi i hverdagen – og dermed en tyndere cocktail.

7 tips til tøjvasken

Børnefamilie rimer på bunker af vasketøj. Bedst som du føler, at du har nået bunden af vasketøjskurven, falder du over en ny bunke tøj på badeværelset eller får et meget beskidt barn hjem fra børnehave. Og så skal der vaskes igen. Her får du 7 tips til, hvordan du kan gøre tøjvasken lidt bedre – både for dig selv og for miljøet.

Giv de gode vaner videre

Som forælder bestemmer du, hvordan dine børn skal leve, mens de er små. Men du har også en kæmpe mulighed for at skabe gode vaner og give dem videre til dine børn. Her får du 5 forslag, der gør hverdagen lidt sjovere – og som kan være med til at give dine børn gode vaner til fremtiden.

Er det dyrere at vælge produkter med bedre kemi?

Næsten 30 % af danskerne siger, at de ikke køber svanemærkede produkter, fordi de er dyrere end produkter uden mærkning. Men er det overhovedet rigtigt? Det testede de i den seneste udgave af Magasinet Penge på DR1.

Guide til julen

December er fyldt med kærlighed og dejlig mad – men det er også en måned præget af stort forbrug, madspild og gaveræs. For mange er det årets hyggeligste tid, men også en virkelig travl tid. Det kan derfor være svært at kombinere tanker om kemikalier og klejner, og om miljø og mandelgaver. På vores temaside kan du finde inspiration og tips til en grønnere jul.

Tænd lys i mørket

I december tændes tusind julelys. Gader, stræder og træer bliver pyntet med fine lyskæder, kalenderlyset brænder langsomt ned mod den 24., og lysene i adventskransen tændes søndag efter søndag. Lys er uden tvivl en vigtig del af julehyggen, og det ville ikke være det samme uden. Her får du en række gode råd til dine december-lys.

Guide til julebagningen

Noget af det bedste ved december er, at man hver dag har en god undskyldning for at spise lækre småkager og julegodter – det er jo jul. Og selvom det er hurtigt og nemt at købe sig til de færdiglavede lækkerier, så smager hjemmebag bare bedst. Her får du en grøn guide til årets julebagning.

Gode råd til dit julekøkken

Julen er ikke bare hjerternes fest – den er i høj grad også mavernes fest. Vi køber, laver og spiser mad i lange baner. Og hvis du ikke bare vil glæde hjerterne og maverne, men også skåne miljøet, får du her et par gode råd til, hvordan du kan gøre det.

6 tips til din julepynt

Julepynt er en vigtig del af julen, som bidrager til den hyggelige stemning. Det er hyggeligt at lave pynt – og det er hyggeligt at hænge den op – og så er det let at blive fristet til at købe ny, flot pynt, når butikkerne allerede i november begynder at sælge smukke julekugler og glimtende stjerner. Men hvis du gerne vil skære lidt ned på forbruget i år, er netop julepynt et godt sted at starte. Her får du 6 tips til, hvordan du kan twiste din julepynt, så den bliver lidt grønnere.

6 gode råd til pakkekalenderen

En pakkekalender bringer meget glæde og sjov i december måned – og så får den børnene hurtigt ud af sengen, trods de mørke morgener. Og findes der noget bedre end at se julelysene i dit barns øjne, når det åbner og ser, hvad julenissen har været forbi med? Her får du 6 tips til, hvordan du kan spare på både jordens ressourcer, dine penge og dine kræfter, når du laver årets pakkekalender.

5 tips til en god gaveindpakning

Kalendergaver, adventsgaver, mandelgaver, julegaver, raflegaver, værtindegaver … Julen er fyldt med gaver, og de mange gaver betyder store mængder af gavepapir – papir, der kræver vand, energi, træ og kemikalier at fremstille. Men du kan sagtens tænke ud af (gave)boksen, hvis du vil skåne miljøet, mens du stadig bevarer spændingen i at åbne en fint indpakket gave.

4 tips til årets juletræ

De fleste danskere betragter juletræet som en gammel tradition, men juletræsskikken har ændret sig mange gange, siden det første juletræ blev tændt i Danmark – og det vil den sandsynligvis fortsætte med. Hvis du vil sende juletræet i en mere bæredygtig retning i år, er der flere måder at gøre det på:

10 tips til julegaverne

Julen handler om at give. Give kærlighed, give omsorg og give gaver. Særligt sidstnævnte fylder rigtig meget i december måned. Her får du 10 tips til, hvordan du kan give gaver, der både glæder modtageren og miljøet.

Tema artikler

System.Xml.XmlException: Navne må ikke indeholde tegnet ' ', hexadecimal værdi 0x20.
   ved System.Xml.XmlConvert.VerifyNCName(String name, ExceptionType exceptionType)
   ved System.Xml.XmlQualifiedName.Verify()
   ved System.Xml.Xsl.XsltArgumentList.AddParam(String name, String namespaceUri, Object parameter)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.AddParameters(XsltArgumentList list, Item item)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.DoRender(HtmlTextWriter output, Item item) Xsl file could not be processed: /xsl/Ecolabel/Rows/RelatedArticles.xslt