Et godt valg for dine børn

Vi bliver alle sammen udsat for kemiske stoffer fra ting, vi omgiver os med eller spiser. Små børn er særligt følsomme, bl.a. fordi de har en lille krop, sart hud og et immunforsvar, som ikke er færdigudviklet. Derfor er produkter med Svanemærket eller EU-Blomsten et godt valg for dine børn.

Trygge produktvalg

Du kan være med til at fortynde den cocktail af kemi, som dit barn bliver udsat for ved at vælge produkter, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Det er især en god idé, når det drejer sig om produkter til børn. 

Jo tættere på kroppen – des vigtigere er dit valg

Ofte er det nok at bruge vand, når man plejer sin baby eller mindre børn. Men når man skal bruge et plejeprodukt til sine børn, er det godt at gå efter Svanemærket. Produkterne er nemlig fri for parabener, MI og ingredienser, der er på EU´s liste over stoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende, eller klassificeret som allergifremkaldende. Til børn er plejeprodukterne desuden fri for parfume og duftstoffer. Du finder Svanemærket inden for mange plejeproduktkategorier. Bl.a. shampoo, solcreme, badeolie og zinksalve.

Også når du vælger bleer, kan det være en god idé at gå efter Svanemærket eller EU-Blomsten. Et barn bruger mange bleer, hvilket kan være hårdt for huden – men miljømærkede bleer suger så godt, at de føles tørre på både huden og på ydersiden. De er skånsomme mod barnets hud og er fri for optisk hvidt og parfume. Svanemærkede bleer er desuden fri for lotion. Der findes et stort udvalg af miljømærkede bleer – i alle størrelser og både som almindelige bleer og som pants.

Tekstiler er også tæt på kroppen. Når tekstiler med Svanemærket eller EU-Blomsten er et godt valg for dine børn, skyldes det bl.a., at mærkerne stiller skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer samt krav til kvalitet og slidstyrke. 


Mange muligheder for at vælge miljømærket

Du finder Svanen og Blomsten på mere end 13.000 forskelige produkter og serviceydelser – lige fra sæbe, vaskepulver, tandpasta, madpapir, legetøj, sengetøj, tekstiler, maling og møbler til miljømærkede serviceydelser som fx bilvask, renserier og hoteller. Det betyder, at du på rigtig mange områder kan vælge produkter med Svanemærket eller EU-Blomsten – og dermed passe ekstra godt på dit barn.

Eksempelvis kan du vælge svanemærkede møbler til børn – der findes både senge, stole og borde. De lever op til skrappe krav til miljø, sundhed, styrke, sikkerhed, stabilitet og kvalitet. Det betyder bl.a., at dit barn ikke bliver udsat for unødvendige stoffer – hverken ved indånding eller nærkontakt. Du kan også vælge madrasser mærket med EU-Blomsten til børn. De er bl.a. fri for farvestoffer, som, man ved, kan være kræftfremkaldende, skadelige for reproduktionen eller allergifremkaldende.

Med børn følger ofte madpakker og hjemmebag. Her er det en god idé at vælge svanemærket mad- og bagepapir, da det ikke er tilsat fluorstoffer, hvoraf mange er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Det er legende let at træffe et godt valg

Svanemærket og EU-Blomsten gør det enkelt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter. Målet med miljømærkerne er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.

Fx lever svanemærket legetøj op til skrappe miljø- og sundhedskrav. Det er bl.a. fri for ftalater, stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, parfume og tungmetaller.

produktrum

www.miljømærkdithjem.dk kan du læse mere om, hvorfor det er en god idé at bo sammen med Svanemærket og EU-Blomsten. Du kan samtidig finde vej til tusindvis af miljømærkede produkter.