Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi

Hvad er cirkulær økonomi?

Cirkulær økonomi er nøglen til at løse nogle af tidens største miljømæssige udfordringer, og for mange virksomheder er det samtidig nøglen til at sikre sig en stærk markedsposition i fremtiden. Få en introduktion til, hvad begrebet dækker over – og læs mere om, hvorfor det er nødvendigt at sikre en mere bæredygtig forvaltning af jordens ressourcer.

Miljømærkerne fremmer cirkulær økonomi

Svanemærket og EU-Blomsten er oplagte redskaber til at fremme cirkulær økonomi – og dermed styrke virksomheders konkurrenceevne, fremme deres ressourceeffektivitet samt bidrage til at skabe nye forretningsmodeller og innovative løsninger. Læs mere om, hvordan du kan bruge miljømærkerne til at fremme cirkulær økonomi i både produktion og indkøb.

Den cirkulære økonomi er en del af klimaløsningen

Omstillingen til vedvarende energi og øget energieffektivitet er kun en del af løsningen på vores klimaudfordringer. For vi kan ikke bremse klimaforandringerne uden også at fremme den cirkulære økonomi og bidrage til bæredygtigt forbrug og produktion. Læs mere om hvordan redskaber som Svanemærket og EU-Blomsten kan bidrage til klimaløsningen.

Svanemærkede tonerkassetter – et stærkt cirkulært eksempel

Overforbruget af jordens ressourcer tvinger os til at tænke i nye baner – og de baner er cirkulære. Cirkulær økonomi er med andre ord nøglen til en bæredygtig fremtid, og Svanemærket kan gøre genanvendelse af ressourcer til et afgørende konkurrenceparameter. Læs her, hvordan tonerkassetter er et godt eksempel på dette.

Svanemærket byggeri og cirkulær økonomi

Byggebranchen skal tænke produktion og materialer på en ny måde, hvis den skal være med til at bekæmpe overforbrug af ressourcer, global opvarmning og stigende affaldsmængder. Til gengæld har den så også alle muligheder for at være med til at gøre en forskel for miljøet og bidrage til en mere cirkulær økonomi.

Mærkerne har enormt cirkulært potentiale

Der er ingen grund til at lade det være op til den enkelte virksomhed at opfinde den dybe tallerken for at fremme cirkulær økonomi. Svanemærket og EU-Blomsten har mere end 25 års erfaring med at drive en bæredygtig udvikling – og er de måske mest åbenlyse redskaber til at hjælpe især små og mellemstore virksomheder med at blive mere cirkulære. Læs Miljømærkning Danmarks debatindlæg i Altinget.