Cirkulær økonomi

Svanemærket og EU-Blomsten fremmer cirkulær økonomi.

Cirkulær økonomi med Miljømærkning Danmark, Svanemærket og EU-Blomsten

Vi overforbruger jordens ressourcer. Den globale opvarmning er en af tidens største udfordringer – og verdens affaldsmængder stiger og stiger. Der er med andre ord hårdt brug for den cirkulære økonomi. Og dermed også for et opgør med den lineære form, hvor virksomheder producerer en vare og sælger den til forbrugeren, som smider den ud, når den er brugt. 

Svanemærket og EU-Blomsten er oplagte redskaber til at fremme cirkulær økonomi – og dermed styrke virksomheders konkurrenceevne, fremme deres ressourceeffektivitet samt bidrage til at skabe nye forretningsmodeller og innovative løsninger.

Er I en virksomhed, der gerne vil producere produkter, der kan indgå i den cirkulære økonomi, kan Svanemærket eller EU-Blomsten derfor være et godt værktøj at arbejde med. 

Tilsvarende kan det være en god idé at gå efter Svanemærket eller EU-Blomsten, hvis I som virksomhed gerne vil fremme cirkulær økonomi gennem jeres valg af produkter – eller hvis du som forbruger gerne vil bidrage til en bæredygtig udvikling. 

Faktaark om Svanemærket og cirkulær økonomi
Læs mere om, hvordan Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi: Hent faktaark. 

Kontakt

Har du spørgsmål til, hvordan miljømærkerne er med til at fremme cirkulær økonomi, er du velkommen til at kontakte Heidi Bugge, som er nordisk produktansvarlig. Hvis din virksomhed kunne tænke sig at høre mere om muligheden for at producere produkter med Svanemærket eller EU-Blomsten, der kan indgå i den cirkulære økonomi, er du velkommen til at skrive til markedschef Henrik Hougaard