Klima

Klima

Svanemærket tekstilservice giver mindre klimaaftryk

En analyse viser, at der er minimum 27 % CO2 at spare ved at vælge en svanemærket tekstilservice frem for en gennemsnitlig ikke-svanemærket tekstilservice til vask af arbejdstøj. CO2-reduktionen skyldes først og fremmest Svanemærkets grænser for energiforbrug og emission af drivhusgasser.

Svanemærkede skriveborde giver mindre klimaaftryk

En analyse viser, at et svanemærket hæve-sænke-skrivebord – der er certificeret efter de nye møbelkriterier – giver mindre klimaaftryk end et tilsvarende bord på markedsgennemsnittet. Det skyldes bl.a. grænser for energiforbrug til produktion af MDF-plade og til standby-funktion på motoren.

Debat: Ensidigt fokus på CO2 kan skade kampen for kloden

Vi må ikke stirre os blinde på et CO2-tal og glemme at se på den samlede klima- og miljøbelastning, herunder bl.a. biodiversitet og kemikalier. For så risikerer vi at skade kampen for kloden. Læs debatindlægget (på Klimamonitor).

Svanemærket og EU-Blomsten er bedre klimavalg

Svanemærkets og EU-Blomstens helhedsorienterede tilgang sikrer klimakrav, der giver størst effekt for den enkelte produktgruppe. Miljømærkerne er derfor stærke redskaber til at reducere udledningen af drivhusgasser – for både forbrugere, professionelle indkøbere og virksomheder.

Cirkulær økonomi er en del af klimaløsningen

Cirka 45 % af drivhusgasudledningerne kommer fra forbrug og produktion. Derfor er vi nødt til at fremme den cirkulære økonomi og bidrage til bæredygtigt forbrug og produktion, hvis vi skal bremse klimaforandringerne.

Få succes med klimakommunikation

Hvordan kan vi tale om klimaforandringer på en måde, som får forbrugerne til at lytte? Det giver Per Espen Stoknes, norsk psykolog og forsker, sit bud på i dette interview. Det handler bl.a. om at gøre klimaforandringerne sociale og bruge storytelling.

Tema: Miljømærkerne og cirkulær økonomi

Svanemærket og EU-Blomsten stiller produktspecifikke krav, og hele produktets livscyklus er med i vurderingen, når der bliver fastsat krav. Derfor er mærkerne oplagte redskaber til at fremme cirkulær økonomi.

Tema: Miljømærkerne og FN’s Verdensmål

Svanemærket og EU-Blomsten bidrager til FN’s verdensmål 12 om at sikre ansvarligt forbrug og produktion. Men de bidrager også til en lang række af de øvrige verdensmål – bl.a. mål 13, klimaindsats.

En mere bæredygtig livsstil

Vil du som forbruger gerne gøre en forskel for kloden? Så besøg vores temaside om en mere bæredygtig livsstil. Her kan du bl.a. finde tips til at spare på klimaregnskabet, og læse hvordan du kan kæmpe for klimaet uden at gå på kompromis med andre vigtige dagsordener.