Kriterieudviklingsprocessen i EU-Blomsten

Kriterieudviklingsproces

Klik på billedet for at zoome

Arbejdet med at udvikle kriterier for EU-Blomsten ledes af den del af Kommissionen der hedder Joint Research Centre (JRC), som også arbejder med andre miljøpolitiske værktøjer som f.eks. kriterier for offentlige grønne indkøb og EcoDesign krav.
 
Ved start af et nyt projekt etableres en såkaldt ad hoc working group (ahwg), som alle interesserede inviteres til at være medlem i. Det er også muligt at sende skriftlige kommentarer frem for at deltage i møderne. JRC udsender endvidere spørgeskemaer til interessenter for at samle alle relevante oplysninger.
 
Der afholdes normalt 2 møder om et forslag til kriterier, og når et forslag er ved at være færdigt diskuteret det i EUEB inden den endelige vedtagelsesproces.
 
Kriterier vedtages med en udløbsdato, normalt 4 år efter vedtagelsen. Reviderede kriterier for en produktgruppe er tilgængelige for de virksomheder der allerede har et miljømærke mindst et år inden de eksisterende kriterier udløber. Det er muligt at forlænge kriterierne hvis det af tidsmæssige grunde er nødvendigt.

Udviklingsproces