Nordisk forbrugeradfærd

Nordisk forbrugeradfærd

Historien om Coop: I førertrøjen

Når man som forbruger står foran hylderne, overvejer man ikke kun pris over for kvalitet. I stigende grad overvejer vi nemlig også bæredygtighed, sundhed og sikkerhed. I Norden er der især fokus på kvalitet, idet hele 8 ud af 10 forbrugere siger, at kvalitet er det vigtigste, når de vælger produkter. Vi satte os ned med Malene Teller Blume, kvalitetschef hos Coop Danmark - én af landets største detailhandelskæder – for at høre om Coops særligt strenge krav til de varer, de sælger. For Coop er kvalitet og bæredygtighed en del af deres DNA.

Historien om Zenz: Det skal virke og se godt ud samtidig

Det er ikke kun de helt store aktører, der ser en forretningsfordel i at imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter bæredygtige produkter af høj kvalitet. Den familieejede danske virksomhed Zenz med Anne-Sophie Skjødt Villumsen og hendes mand Jørgen Skjødt ved roret, udnytter muligheden for at gøre godt, samtidig med at de gør det godt. Her får du den imponerende historie om Zenz Organic, som er vokset til den største grønne frisørkæde i Norden og har konceptsaloner i Australien, på Island og Færøerne.

Historien om Miild: Transparent makeup

Miild er et makeup-mærke udviklet af makeup-artisterne Tanja Gregersen og Tine Emilie Svendsen. De blev iværksættere af ren og skær nødvendighed, da de begge led af allergier.

Tanja Gregersen og Tine Emilie Svendsen savnede et makeup mærke, de følte sig trygge ved at bruge, så de udviklede det selv. Resultatet er en svanemærket makeup serie, Miild, der giver professionelle resultater uden at gå på kompromis med miljøhensyn.

Tedtalk med Per Espen Stoknes

Ted Talk med Per Espen Stoknes

Per Espen Stoknes, psykolog, PhD i økonomi og co-chair ved Center for Green Growth ved BI Norwegian Business School har undret sig. Hvordan kan man forklare, at borgere i rige vestlige lande i en årrække har vist mindre bekymring for klimaforandringerne, mens klimaforskning giver grund til stigende bekymring? Han tror hverken, det skyldes manglende information, uvidenhed eller lav intelligens. Men hvad er så forklaringen – og løsningen? Se hans Ted Talk her.