Del denne artikel
Begrebet bæredygtighed dukker op i mange forskellige sammenhænge. Men hvad betyder bæredygtighed egentlig? Hvordan kan vi passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på? Og hvad kan du selv gøre for at leve mere bæredygtigt?
Hvad er biodiversitet egentlig, og hvad kan vi gøre for at bevare den? Det gør forsker i biodiversitet Hans Henrik Bruun os klogere på i artiklen her.
Hvor er der mennesker, er der psykologi – også hvad angår bæredygtighed. Vi har talt med bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard om, hvordan indre, psykologiske processer hænger sammen med ydre adfærd, og hvordan lykke og trivsel hænger sammen med bæredygtighed og ressourceforbrug. Læs mere her.
Der er mange ting at tage højde for, hvis du gerne vil kæmpe for kloden. Vi står nemlig over for flere forskellige problemer, såsom klimakrise, biodiversitetskrise og miljøudfordringer, og selvom disse problemer hænger sammen, er der ikke altid sammenhæng mellem løsningerne. Derfor kræver det et holistisk syn at passe på planeten.
God kemi er mere end en relation mellem mennesker. Det er også et spørgsmål om trygge valg i hverdagen. Om at passe på både naturen og hinanden. Men mange af os har svært ved at gennemskue, om der er god kemi i vores valg. Her kan du læse, hvordan Svanemærket gør det lettere at træffe valg med bedre kemi.
Jordens ressourcer er ikke uendelige, og derfor skal vi passe godt på dem. De er nemlig livsvigtige for både menneskers og dyrs overlevelse, for naturens rigdomme – og for at bremse klimaforandringerne. Og vi har kun en jordklode til rådighed. Her kan du læse, hvordan Svanemærket og EU-Blomsten kan hjælpe dig med at spare på jordens ressourcer.
Global opvarmning og klimaforandringer er blandt tidens største udfordringer. Det skyldes bl.a. den måde, vi producerer og forbruger på – og derfor er det også her, at vi skal finde en del af løsningen. Det kræver samarbejde og fælles løsninger, for det er ikke noget, en person, en nation eller en verdensdel kan løse alene. Få inspiration til, hvordan du kan bidrage – og læs, hvordan Svanemærket og EU-Blomsten arbejder for et bedre klima.
Vi står over for store miljømæssige udfordringer, og en del af løsningen ligger i at ændre vores forbrug, handlinger og vaner. Det har vi talt med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen om. Ifølge hende betyder det bl.a., at vi skal gå fra forbrug til brug for – og fra mere til bedre.
Mange danske forbrugere kigger efter Svanemærket, når de køber alt fra bagepapir og byggematerialer til møbler og makeup. Men vidste du, at du også kan gøre en stor forskel og bidrage til en bæredygtig udvikling, hvis du kigger efter Svanemærket, når du investerer dine penge?
Et bæredygtigt forbrug handler først og fremmest om at være bevidst om, hvilke varer vi køber – og om at være kritisk i forhold til, hvordan de er produceret, hvor god kvaliteten er, og hvorvidt vi har brug for dem. Her får du 5 gode råd til, hvordan dit forbrug kan blive mere bæredygtigt.
Naturen er en del af os. Og vi er en del af den. Få inspiration til, hvordan du sammen med dine børn kan bruge naturen og passe på den. Og læs, hvordan du på den måde også kan få gladere og mindre syge børn.
Der er mange gode grunde til at gå flere ture i hverdagen. Gåture kan nemlig gøre underværker – både fysisk og psykisk. Og så er det let at klemme en gåtur ind i selv den travleste hverdag. Vil du have inspiration til, hvordan du kan komme ud og få nogle kilometer i benene og frisk luft i lungerne? Så får du 9 idéer til gåture her.
Du kender sikkert Svanemærket og EU-Blomsten fra nogle af dine produkter derhjemme. Men måske er du ikke helt sikker på, hvad mærkerne står for? På temasiden om de to mærker kan du læse mere om, hvilke krav miljømærkede produkter lever op til – og finde svar på, hvorfor det er en god idé at bruge mærkerne som pejlemærker i hverdagen.
Vi er en del af naturen, og naturen er en del af os. Men hvordan kan vi passe på den? Se filmen – og hør et råd, der er til at få øje på.
Vi bliver alle udsat for mange forskellige kemikalier fra mange forskellige kilder i vores hverdag – og i det moderne samfund, kan vi ikke undgå dette. Men vi kan begrænse mængden, vi bliver udsat for. Kombinationen af de forskellige stoffer kan være hormonforstyrrende eller på anden måde sundhedsskadelig. Også selvom stofferne, hver for sig, ikke udgør en risiko i de mængder man udsættes for fra det enkelte produkt. Det er det, man kalder cocktaileffekten. Her får du 8 tips til bedre kemi i hverdagen.
Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.
Jeg køber svanemærkede produkter