Børn

Børn

Naturvejleder Emil Sanderhoff: Spring ud i foråret

Foråret er over os – og det er en god anledning til at komme ud i naturen med dine børn. Og vil du have inspiration til sjove aktiviteter og oplevelser i forårsnaturen, kan du med fordel læse artiklen her. Vi har nemlig talt med naturvejleder Emil Sanderhoff, som giver 5 gode idéer til naturoplevelser i foråret.

Lola Jensen: Skab åndehuller, del din viden og giv håb

Mange familier lever i dag en travl og til tider hektisk hverdag. Gode intentioner og bæredygtige visioner kan blive overhalet af hverdagens kaos og praktiske gøremål. Vi har talt med familievejleder Lola Jensen om, hvordan man kan skabe åndehuller i hverdagen, som kan give plads til en mere bæredygtig livsstil.

Kort om cocktaileffekten

Cocktaileffekten er det, der kan opstå, når du bliver udsat for flere forskellige kemiske stoffer fra flere forskellige steder. Du kan ikke helt undgå kemikalier, men du kan fortynde den cocktail af kemi, som du og dit barn bliver udsat for. Her kan du læse, hvordan du fortynder din daglige kemi-cocktail.

Inspiration til indendørsaktiviteter med børn

Savner du inspiration til sjove, hyggelige og kreative indendørsaktiviteter, som du kan lave med dine børn? Så læs vores artikel om indendørsaktiviteter. Her guider vi dig bl.a. til, hvordan du og dine børn kan dyrke yoga, lave krea-værksted, eksperimentere i køkkenet og lave fine fotobøger.

Guide til babypleje

Mange af os forbinder en blødgørende creme eller en velduftende shampoo med selvforkælelse. Men hvad skal du være opmærksom på, når det er dit barn, der skal forkæles – og hvilke produkter kan du trygt bruge? Her får du nogle gode råd til pleje af babyer og små børn.

Klæd dit barn grønt på

Stort set døgnet rundt er dit barns krop pakket ind i tøj. Og tøjet kan være en større kilde til kemikalier i dit barns liv, end du måske er opmærksom på. Her kan du se, hvordan du kan klæde dit barn grønnere på.

Gode råd til legetøj

Der er mange muligheder for at vælge legetøj, der udvikler og udfordrer dit barn. Men at lege skal helst være lige så sundt, som det er sjovt. Det er derfor en god idé at være opmærksom på, at legetøj ligesom andre produkter kan indeholde stoffer, der kan påvirke dit barns sundhed og hele familiens indeklima. Her får du nogle gode råd til, hvordan du vælger legetøj uden uønsket kemi.

Sådan skaber du et sundere børneværelse

Mange børneværelser fungerer både som soveværelse, legestue, opbevaringsrum og pusleplads. Det stiller ikke bare store krav til indretningen, men også til fx udluftning og rengøring. I denne guide kan du få inspiration til, hvordan du sikrer et sundt børneværelse.

Giv dit barn en grøn fremtid

Du har sikkert allerede prøvet tankeeksperimentet om, hvordan dit barn vil være om 10 eller 20 år. Og som forælder har dine værdier og vaner stor indflydelse på, hvilke værdier og vaner dit barn selv får, og hvordan det vælger at leve. Her får du inspiration til, hvordan du med dine mange små valg i hverdagen også kan være med til at give dit barn en grønnere fremtid.

Naturvejleder: Børn skal mere ud i naturen

Emil: Kender du til de mange fordele, der er ved at bruge tid i naturen med sine børn? Det kan du læse mere om i artiklen her, hvor naturvejleder Emil Sanderhoff fortæller, hvorfor det er så vigtigt at få børn ud i naturen. Og så giver han tre idéer til naturaktiviteter i efteråret.

Beskyt dit barn mod solen

Vi ville ikke kunne eksistere uden solen. Men det gør ikke solen ufarlig. Jo oftere man bliver udsat for sol og solskoldninger i barndommen, desto større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet. Det er derfor vigtigt, at du beskytter dit barn mod solen. Især mod den direkte sol i sommerhalvåret mellem kl. 12 og 15, hvor strålingen er stærkest. Men hvordan beskytter man bedst sit barn mod solen? Det kan du læse mere om i denne solguide. 

Vil du have mere inspiration?

Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.