Børn

Børn

Interview med naturvejleder: Kom ud i vinternaturen

Den danske vinternatur kan måske virke kold og kedelig – men giver du den en chance, vil du finde ud af, hvor meget den har at byde på. Vi har talt med Marie Roland, naturvejleder hos Naturstyrelsen, om hvorfor det er så vigtigt at komme ud i naturen – og så giver hun fire idéer til naturaktiviteter om vinteren.

Beskyt dit barn mod solen

Vi ville ikke kunne eksistere uden solen. Men det gør ikke solen ufarlig. Jo oftere man bliver udsat for sol og solskoldninger i barndommen, desto større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet. Det er derfor vigtigt, at du beskytter dit barn mod solen. Især mod den direkte sol i sommerhalvåret mellem kl. 12 og 15, hvor strålingen er stærkest. Men hvordan beskytter man bedst sit barn mod solen? Det kan du læse mere om i denne solguide. 

Giv dit barn en grønnere fremtid

Du har sikkert allerede prøvet tankeeksperimentet om, hvordan dit barn vil være om 10 eller 20 år. Og som forælder har dine værdier og vaner stor indflydelse på, hvilke værdier og vaner dit barn selv får, og hvordan det vælger at leve. Her får du inspiration til, hvordan du med dine mange små valg i hverdagen også kan være med til at give dit barn en grønnere fremtid.

Lola Jensen: Skab åndehuller, del din viden og giv håb

Mange familier lever i dag en travl og til tider hektisk hverdag. Gode intentioner og bæredygtige visioner kan blive overhalet af hverdagens kaos og praktiske gøremål. Vi har talt med familievejleder Lola Jensen om, hvordan man kan skabe åndehuller i hverdagen, som kan give plads til en mere bæredygtig livsstil.

Inspiration til indendørsaktiviteter med børn

Savner du inspiration til sjove, hyggelige og kreative indendørsaktiviteter, som du kan lave med dine børn? Så læs vores artikel om indendørsaktiviteter. Her guider vi dig bl.a. til, hvordan du og dine børn kan dyrke yoga, lave krea-værksted, eksperimentere i køkkenet og lave fine fotobøger.

Kort om cocktaileffekten

Har du hørt om cocktaileffekten? Det er den effekt, der kan opstå, når du i løbet af en dag udsættes for flere forskellige kemikalier. Selvom de enkelte kemikalier ikke nødvendigvis udgør en risiko hver for sig, kan kombinationen være hormonforstyrrende eller på anden måde sundhedsskadelige. Her kan du læse mere om cocktaileffekten – og om, hvordan du kan fortynde den cocktail af kemi, du hver dag udsættes for.

Guide til babypleje

Mange af os forbinder en blødgørende creme eller en velduftende shampoo med selvforkælelse. Men hvad skal du være opmærksom på, når det er dit barn, der skal forkæles – og hvilke produkter kan du trygt bruge? Her får du nogle gode råd til pleje af babyer og små børn.

Klæd dit barn grønnere på

Stort set døgnet rundt er dit barns krop pakket ind i tøj. Og tøjet kan være en større kilde til kemikalier i dit barns liv, end du måske er opmærksom på. Her kan du se, hvordan du kan klæde dit barn grønnere på.

Sådan skaber du et sundere børneværelse

Et børneværelse har mange funktioner – der skal bl.a. være plads til leg, opbevaring og søvn. Det stiller dels krav til indretningen, og dels til udluftning og rengøring. I artiklen her får du 8 tips til, hvordan du skaber et sundt børneværelse med et godt indeklima.

Naturvejleder: Børn skal mere ud i naturen

Kender du til de mange fordele, der er ved at bruge tid i naturen med sine børn? Det kan du læse mere om i artiklen her, hvor naturvejleder Emil Sanderhoff fortæller, hvorfor det er så vigtigt at få børn ud i naturen.

Naturvejleder Emil Sanderhoff: Spring ud i foråret

Foråret er over os – og det er en god anledning til at komme ud i naturen med dine børn. Og vil du have inspiration til sjove aktiviteter og oplevelser i forårsnaturen, kan du med fordel læse artiklen her. Vi har nemlig talt med naturvejleder Emil Sanderhoff, som giver 5 gode idéer til naturoplevelser i foråret.

Vil du have mere inspiration?

Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.