Inspiration til udendørsaktiviteter

Tid i naturen er godt for både børn og voksne. Frisk luft og bevægelse giver os ny energi og mulighed for at slippe tankerne fri, og i naturen kan vi få stimuleret vores sanser og fantasi. Hvis du gerne vil mere ud i naturen med dine børn, får du her 10 idéer til sjove udendørsaktiviteter.

Inspiration til udendoersaktiviteter

I dag er børn kun halvt så meget ude i naturen, som deres bedsteforældre var i deres barndom. Det viser en undersøgelse, som Gallup i 2013 lavede for Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Kun 23 % af de 5-12-årige er udenfor hver dag for at bruge eller lege i naturen, mens 59 % af bedsteforældrene var i naturen dagligt, da de var børn. Det er en skam, for tid i naturen har mange fordele – for børn såvel som voksne.

Oplevelser i naturen kan bl.a. være med til at udvikle en sund krop, modvirke stress og fremme læring samt styrke familien og andre fællesskaber. Naturen kan give børn og voksne en tiltrængt pause fra hverdagen, og i naturen er der rig mulighed for at få styrket sine sanser og sin fantasi. Hvis du viser dit barn glæden ved naturen, vil det ikke bare blive gladere og sundere her og nu – det vil også vokse op som både bruger og beskytter af naturen. Tid i naturen vil give dit barn en forståelse af, at vi er en del af noget større, og at vi er afhængige af naturen. For hvis vi mister naturen, mister vi os selv. 

Det er altså en rigtig god idé at gøre det til en god vane at få frisk luft hver dag. Derfor har vi samlet inspiration til udendørsaktiviteter her.