Ferie

Ferie

Naturoplevelser i sommerferien

Naturen er et skatkammer – også når det kommer til sjove og spændende oplevelser for hele familien. Og sommerferien er en god anledning til at komme ud og opleve naturen, hvad enten du vil overnatte i et shelter, tage på kanotur eller plukke sommerens bær. Her får du 3 forslag til, hvor du kan hente inspiration til sommerens naturoplevelser.

Derfor er det en god idé at tage på cykelferie

Vil du kombinere ferien med frisk luft i lungerne og flere kilometer i benene? Så overvej at tage på cykelferie – eller inddrag et par cykeludflugter i løbet af din ferie. Det er der nemlig mange gode grunde til. Her får du 5 af dem.

Inspiration til indendørsaktiviteter i ferien

Ferietid er tit lig med mere tid i naturen med børnene – og det bakker vi bestemt op om. Men indimellem har man også brug for at slappe af og lave nogle hyggelige ting indenfor. I denne artikel har vi samlet 12 idéer til indendørsaktiviteter, som du kan lave med din børn.

6 tips til at pakke til ferien

Når man er på ferie, kan man hurtigt komme til at sætte sine gode, grønne vaner over styr. Men hvis du tænker over, hvad du pakker til din ferie, kan du hjælpe dig selv godt på vej mod mere bæredygtige beslutninger på turen. Her får du 6 tips til at pakke kufferten med omtanke.

Efterlad et grønt hjem, når du rejser væk

Mange af os har fokus på, hvad vi skal have med på rejsen – og glemmer derfor alt om det, vi ikke skal have med. Men hvis du tænker lidt mere over det, du lader blive derhjemme, kan du skåne både miljø og pengepung. Det får du 3 tips til her.

Bo på campingplads med EU-Blomsten

Hvis du vil holde ferie med omtanke for miljø og klima, kan du bo på en campingplads med EU-Blomsten. I artiklen her kan du læse mere om de mange fordele, der er ved miljømærkede campingpladser - og du kan se, hvor i Europa de findes.

Vælg et svanemærket hotel

Lækker morgenmadsbuffet, god placering i byen, stor pool, fitnesscenter, indbydende værelser… Mange af os har mange krav til det hotel, vi vælger til ferien. Og flere og flere af os begynder også at stille krav til hotellets miljøindsats. Her kan du læse, hvorfor Svanemærket er et godt pejlemærke at gå efter.

10 gode vaner til ferien

Ferietid skal adskille sig fra hverdagstid – på flere parametre. Det betyder, at mange af os ikke bare tager fri fra mails, møder og praktiske pligter, men tit også fra gode vaner og sund fornuft. Men selvom vi er på ferie, har vi stadig et ansvar for at vise omtanke – både for det land, vi rejser i, og for kloden generelt. Her får du inspiration til at tage dine gode vaner med på ferie.

Tips fra en naturelsker: Sådan får du børnene med ud i naturen i efterårsferien

Karin: Mosbamser, bladbingo og natsafari... Naturvejleder Karin Winther har mange gode idéer til, hvordan du får dine børn med ud i naturen i efteråret. Få inspiration til sjove aktiviteter her, og planlæg jeres tur, så I sammen kan komme ud og få et energiboost i naturen.

Naturvejleder Emil Sanderhoff: Spring ud i foråret

Foråret kalder på tid i naturen – og særligt som børnefamilie er det en god idé at lytte til det kald. Naturoplevelser er nemlig rigtig gode for rigtig mange ting, bl.a. sundhed og trivsel – og familier og fællesskaber. I artiklen her giver naturvejleder Emil Sanderhoff 5 gode idéer til oplevelser i forårsnaturen.

Vil du have mere inspiration?

Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.