Bo på campingplads med EU-Blomsten

Hvad er vigtigt for dig og din familie, når I skal vælge campingplads? Måske at den ligger tæt på en lækker badestrand, eller at der er gode vandreruter i området? Eller skal den være børnevenlig med legeplads og højt til loftet? Hvis også campingpladsens grønne profil og arbejde med bæredygtighed spiller en rolle, kan I se efter EU-Blomsten.

Nysted camping - EU-blomstmærket campingplads

Nysted Strand Camping er på nuværende tidspunkt Danmarks eneste campingplads med EU-Blomsten

Har du gode, grønne intentioner om at holde ferie med omtanke for miljø og klima, kan du gøre en forskel, når du vælger campingplads. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget forskellige campingpladser påvirker miljø og klima, når det kommer til fx forbrug af energi og vand, valg rengøringsprodukter og toiletpapir samt affaldssortering.

Hvis du gerne vil bo på en campingplads, som er blandt de miljømæssigt bedste, kan du se efter EU-Blomsten. For at opnå certificeringen, skal campingpladsen nemlig leve op til skrappe miljøkrav. Dermed kan din ferie blive en god oplevelse for både dig og familien – og for miljøet.

Læs også: Hvad er EU-Blomsten?

Fordelene ved campingpladser med EU-Blomsten

En campingplads med EU-Blomsten skal leve op til en række obligatoriske krav inden for bl.a. energi- og vandforbrug samt håndtering af affald. Herudover har den også opnået et antal point inden for en række valgfri områder.

De obligatoriske krav omfatter bl.a.:

  • Energieffektive installationer inden for belysning og opvarmning af lokaler samt brugsvand.
  • Vandbesparende installationer i baderum og toiletter samt begrænsning af mængden af tøjvask.
  • Begrænsning af affaldsmængder gennem affaldssortering.
  • Rygeforbud i fællesrum.
De supplerende pointkrav omfatter bl.a.:
  • Ingen brug af pesticider ved pasning af udearealer.
  • Salg af lokale og økologiske varer.
  • Tilbud om mere miljøvenlig transport.
  • Miljømærket indkøb af rengøringsartikler og papirprodukter.
  • Brug af regnvand til blomstervanding.

Læs også: Hvilke krav stiller EU-Blomsten?

Her kan du finde campingpladser med EU-Blomsten

Skal du holde ferie i Danmark, kan du besøge Nysted Strand Camping på Lolland. I april 2021 blev campingpladsen nemlig certificeret med EU-Blomsten. Den er i dag den eneste campingplads i Danmark, der bærer EU-Blomsten, og den 20. i Europa.

Ud over de ovennævnte krav gør Nysted Strand Camping også en stor indsats for at inspirere deres gæster til en mere bæredygtig livsstil. Nicole og Henrik Søby, der driver pladsen, tilbyder bl.a. et stort udvalg af lokale og/eller økologiske fødevarer i deres butik, arrangerer lokal affaldsindsamling og tilbyder en masse aktiviteter i naturen. Initiativer, som de håber vil øge gæsternes glæde og respekt for naturen og give dem grønne vaner, som de tager med sig hjem.

Læs også: Nysted Strand Camping certificeret med EU-Blomsten

Skal du på ferie i Europa, er der en række certificerede campingpladser at vælge mellem i bl.a. Italien, Kroatien og Tyskland. Find campingpladserne her.