Efterlad et grønt hjem, når du rejser væk

Mange af os har fokus på, hvad vi skal have med på rejsen – og glemmer derfor alt om det, vi ikke skal have med. Men hvis du tænker lidt mere over det, du lader blive derhjemme, kan du skåne både miljø og pengepung. Det får du 3 tips til her.

Familie pakker bil til ferien
1. Sluk for strømmen

Sluk lyset i alle rum, og hiv stik ud af stikkontakterne, før du tager afsted på ferie. På den måde sparer du strøm og dermed også penge – og samtidig gavner det klimaet. Ved at hive stikket ud, og ikke bare slukke for dine elektroniske apparater, sikrer du, at de ikke bruger strøm, mens du er væk.

Hvis du skal rejse i længere tid end 2 uger, kan det også godt betale sig at tømme køleskab og fryser og slukke for begge.  

Læs også: 10 tips til at spare på klimaregnskabet

2. Begræns dit madspild

Når du skal afsted på ferie, er der flere ting, du kan gøre for at undgå madspild. I dagene op til afrejse kan du vælge at lave mad ud af det, du allerede har i køleskabet frem for at købe nye råvarer, som du måske ikke når at få spist. Hvis det kniber med kreativiteten, findes der flere apps, som kan hjælpe dig med at trylle dine rester om til lækre retter, som fx For Resten

Er der alligevel mad tilbage, når du skal afsted, kan du fryse det ned – med mindre du slukker fryseren, mens du er væk – eller du kan give det til naboen. Så undgår du at smide mad ud. 

Læs også: Sådan får du et grønnere køkken

3. Afmeld avis og reklamer

Hvis du modtager papiravis, magasiner eller reklamer, er det en god idé at sætte det på pause, mens du er ude at rejse. Det er nemlig spild af papir, hvis du alligevel ikke har tænkt dig at læse de gamle aviser og reklamer, når du kommer hjem. Er det i øvrigt kun sjældent, at du når at læse avisen i en travl hverdag, så brug ferien som en anledning til også at overveje, om du fremover vil nøjes med at abonnere på avisen i weekenden og så ellers læse dine nyheder online.

På samme måde kan du afmelde dig de fysiske reklamer, der havner i din postkasse og senere i skraldespanden. I stedet kan du benytte tilbuds-apps som eTilbudsavis eller minetilbud. Det sparer papir – og så er det faktisk også en del smartere. Her er alle tilbuddene nemlig samlet ét sted, og du kan bl.a. lave indkøbslister og se, hvor den vare, du er på udkig efter, er billigst.

Læs mere: 10 tips til at spare ressourcer