Gravid og baby

Gravid og baby

Guide til gravide

Hvis du er gravid eller prøver at blive det, har du sikkert oplevet, at mængden af informationer og tips og tricks kan blive overvældende og måske endda forvirrende. Du skal både være opmærksom på, hvad du spiser og drikker – og hvad du smører dig ind i og omgiver dig med. Samtidig med, at du skal forholde dig til helt nye, store følelser og forandringer i kroppen. Vi har forsøgt at gøre det overskueligt for dig ved at samle 10 gode råd – så du kan passe godt på dig selv og dit lille barn i maven.

5 tips til ventetøjet

Når du er gravid, ændrer din krop sig – og det samme må din garderobe derfor også gøre. Det er vigtigt, at du har noget tøj, som du føler dig komfortabel og godt tilpas i. Men det er samtidig en god idé at tænke over, hvordan du kan tage hensyn til både miljø og privatøkonomi, når du køber ventetøj. Få 5 tips her.

Få eksperternes bud: Sådan vælger du mere bæredygtigt babyudstyr

Familieforøgelse betyder ofte mange nye ting, og listen over ønsker til den lille ny vokser hurtigt. Men ifølge bæredygtighedsbloggerne Emma Slebsager og Johanne Stenstrup er det vigtigste faktisk din sunde fornuft – og en god portion nærvær og kærlighed. Her giver de deres bedste tips til, hvordan du kan træffe mere bæredygtige valg, når det kommer til babyudstyr.

Kort om cocktaileffekten

Har du hørt om cocktaileffekten? Det er den effekt, der kan opstå, når du i løbet af en dag udsættes for flere forskellige kemikalier. Selvom de enkelte kemikalier ikke nødvendigvis udgør en risiko hver for sig, kan kombinationen være hormonforstyrrende eller på anden måde sundhedsskadelige. Her kan du læse mere om cocktaileffekten – og om, hvordan du kan fortynde den cocktail af kemi, du hver dag udsættes for.

Sådan skaber du et sundere børneværelse

Et børneværelse har mange funktioner – der skal bl.a. være plads til leg, opbevaring og søvn. Det stiller dels krav til indretningen, og dels til udluftning og rengøring. I artiklen her får du 8 tips til, hvordan du skaber et sundt børneværelse med et godt indeklima.

Sådan skaber du et godt indeklima

Vidste du, at luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor? Og når vi samtidig tilbringer mange af døgnets timer indenfor, er det vigtigt, at vi skaber et godt indeklima. Et dårligt indeklima kan nemlig medføre mange gener som træthed og hovedpine. Her får du 10 tips til at skabe et bedre indeklima.

Gode råd til mad og drikke

Det er altid vigtigt at passe godt på sin krop. Men når du er gravid – eller prøver at blive det – er det ekstra vigtigt. Derfor skal du bl.a. være opmærksom på, at du spiser sundt og varieret – og at du undgår visse ting. Få 7 gode råd til mad og drikke her.

Vil du have mere inspiration?

Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.