Hus og have

Hus og have

Guide til grønnere møbelvalg

Skift til nye rammer – og skift i indretningsmoden eller i din personlige smag – kan føre til skift af møbler. Men nye møbler kan belaste både miljø og pengepung – og hvor ofte er det egentlig nødvendigt? I artiklen her kan du få inspiration til, hvordan møbler og miljøhensyn kan gå hånd i hånd.

10 nøglefacts om møbler

Verden over bliver der hvert år produceret, solgt, købt og kasseret massevis af møbler. Det har stor effekt på miljø, klima og jordens ressourcer. Vil du gerne have mere viden om møbler og miljøbelastning? Læs 10 nøglefacts om møbler her.

Find miljømærkede møbler til dit hjem

Skal du have et nyt møbel, og vil du gerne træffe et godt, grønt valg? Så kan du vælge et møbel, som er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Vi har samlet en liste over producenter, som laver miljømærkede møbler til hjemmet.

FDB Møbler: Alt, vi tænker nu, er Svanemærket

FDB Møbler vil være Danmarks mest ansvarlige virksomhed. Derfor har de sat sig et ambitiøst mål om, at størstedelen af deres produkter skal være certificeret med Svanemærket i 2025. Vi har talt med FDB Møblers administrerende direktør Ole Kiel om FDB Møblers arbejde med Svanemærket. Læs mere her.

Indretningsekspert: Sådan får du en mere bæredygtig indretning

Repurposing, upcycling og DIY ... Er det begreber, du er bekendt med? Hvis ikke, kan du blive det her, hvor indretningsekspert og influencer Sif Steendahl Grandorf giver sine allerbedste tips til, hvordan du kan få en mere bæredygtig indretning.

Inspiration til haven

Din have kan fungere som et ekstra rum i boligen med masser af muligheder for sjove, hyggelige og spændende stunder – hele året rundt. I artiklen her kan du få inspiration til, hvordan du kan indrette din have hyggeligt og smart – og hvordan du kan øge biodiversiteten i haven ved bl.a. at give naturen plads til at udfolde sig og tænke miljømærkerne ind.

10 tips til at spare ressourcer

Jordens ressourcer er begrænsede, og derfor skal vi passe godt på dem. Der er heldigvis mange ting, du kan gøre i din hverdag, som kan være med til at spare på jordens ressourcer. Få 10 tips til at spare ressourcer her.

Sådan skaber du et godt indeklima

Vi opholder os dagligt mange timer i hjemmet, hvor kemikalier afdamper fra mange kilder. Fx fra møbler, elektronik og byggematerialer. Kemikalier binder sig til støv og findes i luften. Derfor har indeklimaet stor betydning for vores sundhed. Her kan du læse, hvordan du skaber et godt indeklima i hjemmet.

Giv dit soveværelse en kærlig hånd

Soveværelset er et af hjemmets vigtigste rum. Mange af os tilbringer omkring en tredjedel af døgnet i vores soveværelse, og derfor er det en god idé at gøre det til et rum, du har det godt i – både ift. indretning og indeklima. I artiklen her får du 7 idéer til, hvordan du kan give soveværelset et friskt pust.

4 forslag til forandringer i hjemmet

Har du set dig lidt sur på vægfarven i soveværelset? Eller længe drømt om en ny sofa? Så er det måske på tide at få gjort noget ved det. Forandring fryder – også i hjemmet. Her får du 4 forslag til, hvordan du kan pifte dit hjem op.

Vil du bo i en svanemærket bolig?

Er du en af de mange danskere, der gerne vil bo mere bæredygtigt? Så kan du overveje at flytte ind i en svanemærket bolig. I artiklen her kan du få viden om de mange fordele, der er ved at bo i en svanemærket bolig, og du kan læse, hvad to beboere synes om at bo i boliger certificeret med Svanemærket.

Vil du have mere inspiration?

Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.