Guide til en mere bæredygtig jul

Guide til en mere bæredygtig jul

Tænd julelys i mørket

Hvad er jul uden julelys? De mange fine lyskæder og lanterner lyser gader, stræder og træer op i mørket udenfor. Juledekorationer, kalenderlys og lys i adventskransen bidrager til den hyggelige julestemning indenfor. Og hvis du gerne vil gøre dine lys lidt mere bæredygtige til jul i år, får du her en række gode råd.

6 tips til mere bæredygtig julepynt

Julekugler, julehjerter, engle, nisser og stjerner… Julepynt kommer i mange afskygninger, og der er ingen tvivl om, at julepynt har stor betydning for julehyggen. Julepynt er noget, vi samles om, når det er jul – både når vi køber det, laver det og hænger det op. Men vil du gerne skære en anelse ned på forbruget til jul i år, kan du starte med julepynten. Her får du 6 tips til mere bæredygtig julepynt.

Giv dig selv et pusterum

Det er vigtigt at passe godt på sig selv – hele året rundt. Men særligt i december, som for mange er en travl måned, kan der være ekstra brug for at minde sig selv om det. I artiklen her kan du få 10 råd til, hvordan du kan passe bedre på dig selv – også i en travl hverdag op til jul.

5 tips til årets juletræ

De fleste danskere betragter juletræet som en gammel tradition, men juletræsskikken har ændret sig mange gange, siden det første juletræ blev tændt i Danmark – og det vil den sandsynligvis fortsætte med. Hvis du til jul i år vil sende juletræet i en mere bæredygtig retning, er der flere måder at gøre det på. Få 5 tips til juletræet her.

Gode råd til julemad og julekøkken

Jul handler i høj grad om mad – og rigeligt af den. Men hvis du gerne vil holde en mere bæredygtig jul, er det en god idé at se på julemaden. Du kan fx vælge økologi, flere grøntsager og mindre kød, og du kan fokusere på at undgå madspild. Vil du have gode råd til, hvordan du kan tage hensyn til både mennesker, miljø og klima i dit julekøkken? Så læs mere her.

Guide til grønne nytårsforsætter: Sådan får du en mere bæredygtig hverdag

Vil du have mere bæredygtighed i hverdagen? Så er nytåret en oplagt anledning til at sætte dig nogle bæredygtige mål. Måske du vil mindske dit madspild? Købe mere genbrug? Gøre en større indsats for at passe bedre på naturen? Der er mange steder at starte, og for at hjælpe dig godt i gang, får du her 14 tips til nytårsforsæt, der kan give dig mere bæredygtighed i hverdagen.