Bliv guidet af mærkerne

Tøjmarkedet kan være en jungle. Især, hvis du gerne vil vælge det tøj, der er bedst for miljø og mennesker. Hvis du går efter tøj med Svanemærket og EU-Blomsten, kan du være sikker på, at du træffer et valg, der er blandt de miljømæssigt bedste.

Bliv guidet af mærkerne

Man siger, at klæder skaber folk. Til gengæld kan det være svært at gennemskue, hvordan klæderne er blevet skabt. Hvis du går efter Svanemærket eller EU-Blomsten, kan du være sikker på, at der er set på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer. 

Læs mere om miljømærkerne på temasiden om Svanemærket og EU-Blomsten.

Svanemærket og EU-Blomsten stiller bl.a. skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. En række kemikalier er helt forbudt at bruge i produktionen – og de er dermed heller ikke at finde i det færdige tøj. 

Miljømærkede tekstiler skal også leve op til krav til kvalitet. Og så er de samtidig et godt valg for miljøet, da det færdige produkt har belastet miljøet mindst muligt i produktionen. Fx er der skrappe krav, der sikrer renere spildevand fra farverier, ligesom miljømærkerne fremmer økologisk bomuld.

I dag findes der flere tøjvarer, som er miljømærkede. Du kan bl.a. se efter denim styles fra Pieszak, undertøj fra Dilling eller fritidstøj fra Neutral