5 gode grunde til at cykle eller gå til skole

Det kan være fristende at tage bilen på en travl hverdagsmorgen – især hvis det tilmed er koldt eller regner. Her får du 5 gode grunde til at lade bilen stå og i stedet cykle eller gå, når du skal følge dit barn i skole.

Dreng cykler til skole gennem en så stor vandpyt, at han må hæve fødderne fra pedalerne mens han cykler igennem.
1. Få frisk luft og motion

Gør det til en god vane at gå eller cykle til skole, hvis I har mulighed for det. På den måde får både du og dit barn frisk luft og motion. Begge dele er sundt, og for mange skolebørn er det rart at få brændt lidt krudt af, inden de skal sidde stille i skolen i flere timer.

Læs også: Brug naturen – og få glade børn

2. Få en god snak med dit barn

Gå- eller cykelturen giver dig mulighed for at få en god snak med dit barn. For mange børn er det nemmere at lufte bekymringer, stille svære spørgsmål eller fortælle om små episoder fra skoledagen, når de er i bevægelse i den friske luft. Ligesom du sikkert også selv oplever, at du får vendt tankerne og tømt hovedet bedre, når du bevæger dig og får frisk luft, frem for når du sidder stille bag rattet eller hjemme i sofaen.

3. Hjælp dit barn med at blive sikker i trafikken

Ved at gå eller cykle til og fra skole, lærer du dit barn at færdes sikkert i trafikken. Giv gerne gode råd og vejledning på turen. På den måde vil dit barn løbende blive mere og mere opmærksom i trafikken – fx på betydningen af hajtænder, på andre cyklister og på at stoppe op og kigge sig for, inden I går over en vej.

4. Skån klima og pengepung

Biler udleder store mængder CO2. Når du lader bilen stå, er det derfor et godt valg for klimaet. Samtidig gavner det din privatøkonomi, da du sparer penge på benzin. Og dit barn vil nok bare glæde sig over valget, hvis du forklarer, at I på den måde gør noget godt for naturen og i stedet kan bruge benzin-pengene på noget sjovt for familien. Også selv om det betyder, at det må træde lidt hårdere i pedalerne for at komme gennem blæsevejret.

Læs også: Giv de gode vaner videre

5. Kom hurtigere frem i morgentrafikken

Selvom bilen kan virke som den nemme og hurtige løsning, er det sjældent tilfældet, hvis du bor i en større by. På hverdagsmorgener mellem kl. 7 og 8 er vejene nemlig tit pakket med biler, som holder bomstille i kø – alt imens cyklisterne cykler videre forbi i høj fart. I mange tilfælde kan cyklen få dig hurtigere afsted gennem morgentrafikken via cykelstier og smutveje – helt uden køer.