Få overblik og styr på aftalerne

Som forælder til et skolebarn er der et væld af arrangementer og aftaler at holde styr på. Og de fleste børn bliver kede af det, hvis de skiller sig ud ved ikke at have forældre eller turtaske med, når alle de andre elever har det. Det er derfor vigtigt, at du får overblik og styr på aftalerne.

Søskende med ugekalender og skolebøger

Idrætsdage, teaterforestillinger, fællesspisning, legegrupper, forældremøder, skoletandlæge, fødselsdage, udflugter, sportsturneringer og efterlysning af papruller og gamle aviser til krea-projekter. Det er ikke altid lige let at holde tungen lige i munden og huske det hele, når man har et eller flere børn i skolealderen. Men der er heldigvis en god – og temmelig traditionel – måde at få overblik på: Kalenderen.

Gør det til en god vane at skrive alle arrangementer og beskeder ind i en kalender. Det kan være i familiens fælles kalender, der hænger på væggen i køkkenet – eller det kan måske være din arbejdskalender. På den måde har du alle afvigelser til hverdagen samlet ét sted, og du undgår at bruge unødig energi på at minde dig selv om at tjekke e-mails, invitationer på opslagstavlen, opslag på forældreintra og beskeder i SFO’ens app. 

Læs også: Sådan skaber du gode hverdagsrutiner

Tips til at få styr på den kommende uge

Er kalenderen ikke nok for dig, tilbyder de fleste smartphones en påmindelsesfunktion. Her kan du lave lister over de ting, du skal gøre eller huske – og du kan tilføje klokkeslæt og dato for, hvornår du vil påmindes med alarm og note på telefonens skærm. Det kan fx være en påmindelse hver onsdag aften om, at du nu skal pakke dit barns gymnastiktaske, så den er klar til næste morgen.

For mange børnefamilier kan det også være en stor hjælp at lave ugeplaner – det vil sige et skema for hele familiens aktiviteter i løbet af den kommende uge. Ved at udarbejde planen i løbet af weekenden får I overblik over, hvad der er behov for at koordinere. Skal dit barn fx til tandlægen tirsdag, skal I finde ud af, om det er mor eller far, der tager med – og skal dit barn til fødselsdag fredag, skal I måske nå at købe en gave. Samtidig bliver det nemmere at huske gymnastiktasken om tirsdagen og turtasken om torsdagen. På den måde undgår I, at travle morgener bliver endnu mere travle. Og hvis I hænger planen op på køleskabet, får dit barn mulighed for selv at følge med i, hvad der skal ske de kommende dage. 

Læs også: Tips til en mere bæredygtig forælder