Svanemærket og EU-Blomsten

Svanemærket og EU-Blomsten

Hvad er Svanemærket?

Du kender sikkert det lille grønne mærke med den hvide svane fra nogle af de produkter, du har derhjemme – fx din shampoo, dit vaskepulver eller dit bagepapir. Men måske er du ikke helt sikker på, hvad mærket står for, og hvorfor det er en god idé at bruge som pejlemærke i hverdagen? Så læs med her.

5 facts om Svanemærkets krav

Når du går efter Svanemærket, ved du, at produktet både er bedre for miljøet og bedre for dig. Men hvad er det egentlig for nogle krav, produkterne lever op til? Måske har du undret dig over, at du kan finde Svanemærket på så vidt forskellige produkter som tandpasta, tamponer, tøj, træ og tømidler? Og undret dig over, hvordan ét mærke kan mindske miljøbelastningen fra så forskellige produkter? Her får du 5 facts om Svanemærkets krav.

Hvor finder du Svanemærket?

Du har sikkert set Svanemærket på creme, shampoo, rengøringsmidler og toiletpapir. Men vidste du, at det også findes på eksempelvis møbler, maling, makeup og madpapir? Og på bagepapir, byggematerialer, boliger, bilvaskehaller og bobslæder? Få et overblik over, hvor udbredt Svanemærket er.

Hvad er EU-Blomsten?

Mere end 4 ud af 10 danskere kender EU-Blomsten. Måske har du også lagt mærke til mærket på fx rengøringsprodukter, vaskepulver eller maling. Men måske er du ikke helt sikker på, hvad mærket står for, og hvorfor det er en god idé at bruge som pejlemærke i hverdagen? Så læs med her.

Hvilke krav stiller EU-Blomsten?

Når du går efter EU-Blomsten, ved du, at produktet både er bedre for miljøet og bedre for dig. Men hvad er det egentlig for nogle krav, produkterne lever op til? Det kan du læse mere om her.

Kvinde kigger på svanemærket produkt i supermarkedet

Træf valg med god kemi

Hverdagen er fuld af små valg, der tilsammen handler om noget stort. Se filmen – og hør et råd, der er til at få øje på.

Er det dyrere at vælge produkter med bedre kemi?

Næsten 30 % af danskerne siger, at de ikke køber svanemærkede produkter, fordi de er dyrere end produkter uden mærkning. Men er det overhovedet rigtigt? Det har blandt andre Magasinet Penge på DR1 undersøgt.

Vil du have mere inspiration?

Mød os på Facebook, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og følge vores opslag med aktuelle temaer og tips til en grønnere hverdag. Du kan også få vores nyhedsbrev og blive opdateret om produktnyheder og andre gode historier.