Hvor finder du Svanemærket?

Du har sikkert set Svanemærket på creme, shampoo, rengøringsmidler og toiletpapir. Men vidste du, at det også findes på eksempelvis møbler, maling, makeup og madpapir? Og på bagepapir, byggematerialer, boliger, bilvaskehaller og bobslæder? Få et overblik over, hvor udbredt Svanemærket er.

Pige står og kigger ud og kanalerne i Indre by København

Det er muligt at svanemærke produkter inden for mere end 200 forskellige typer af produkter. Du kender nok især mærket fra creme, shampoo og andre produkter til personlig pleje – og fra vaskemidler, rengøringsmidler samt toiletpapir og køkkenruller. Det er nemlig her, at du finder det største udvalg af svanemærkede produkter til forbrugere. 

Men listen med svanemærkede produkter er meget længere end det. Og inden for flere områder vokser udvalget for tiden hurtigt. Vidste du fx, at OK har mere end 170 svanemærkede bilvaskehaller i Danmark? At de fleste af Scandics hoteller i hele Norden er svanemærkede? At du kan vælge svanemærkede møbler til næsten alle rum i din bolig? At du kan finde svanemærket bagepapir i de fleste danske supermarkeder? Og at antallet af svanemærkede jeans er mangedoblet de seneste år i hele Norden?

Mange produkter til forbrugere

Samlet set findes Svanemærket på mere end 21.000 forskellige produkter og serviceydelser på det danske marked. Nogle af dem henvender sig mest til de professionelle indkøbere; fx tekstilvaskerier til hospitaler og plejehjem, rengøringsselskaber til virksomheder, bleer til daginstitutioner samt kantiner og kaffetjenester til arbejdspladser. Men der er også rigtig mange produkter, du som forbruger kan vælge. 

Uanset hvilket produkt du vælger, kan du være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i sin kategori. Og med dit valg af Svanemærket bidrager du til en rigere og renere natur, bedre kemi i hverdagen, ansvarlig brug af jordens ressourcer, et mindre klimaaftryk og en mere bæredygtig fremtid.

Besøg ”miljømærk dit hjem”

På den interaktive hjemmeside www.miljømærkdithjem.dk kan du få overblik over de mange muligheder, der er til dit hjem, din have og til hverdagen. Du kan også se, hvilke fordele du opnår ved at vælge netop en svanemærket dyne, svanemærket tøj eller svanemærket vaskepulver. 

Læs også: Fem facts om Svanemærkets krav