Stort katalog med miljømærkede møbler

Arbejder du med indkøb i en privat eller offentlig virksomhed? Og vil du gerne træffe et bæredygtigt valg, når du næste gang indkøber møbler? Så hent inspiration i Nordisk Miljømærknings store katalog over møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten.

Udvalget af miljømærkede møbler vokser markant i disse år. Det betyder både, at bredden vokser inden for enkelte produkttyper – og at det bliver muligt at træffe miljømærkede valg inden for flere produkttyper. 

Møbelkataloget giver et overblik over en del af det brede udvalg af møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Det gør det nemt for indkøbere at træffe mere bæredygtige valg; uanset om det handler om nye møbler til kantinen, til kontoret, til daginstitutionen eller til byens legepladser.

Svanemærkede møbler - 2021 katalog

Ved at vælge miljømærkede møbler, opnår I en række fordele. For det første lever møblerne op til skrappe miljø- og kemikaliekrav – I sparer dermed tid på selv at skulle udvikle miljøkrav i jeres udbud. For det andet er Svanemærket og EU-Blomsten effektive redskaber til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer. Og for det tredje har en uvildig tredjepart sikret, at møblerne lever op til en række fastsatte krav, så I ikke selv skal bruge tid på at gennemgå dokumentationsmateriale. Derudover gør miljømærkerne det nemmere at kommunikere til brugere og medarbejdere, at der er truffet et bæredygtigt valg.

Læs flere fordele her: Fordele ved miljømærkerne 

Kort om kataloget

Kataloget er inddelt i forskellige sektioner, så det er nemt at finde lige præcis de møbler, I har brug for. De forskellige sektioner er: kontorindretninger, udendørsmøbler, børnemøbler, køkkenindretninger og senge. 

På de sidste sider i kataloget finder I desuden en kategori- og producentoversigt. Bemærk, at producenterne kan have mange flere miljømærkede produkter, end der er vist i kataloget. Det er derfor en god idé at tage fat i leverandøren, hvis I vil høre yderligere om deres miljømærkede sortiment. 

Kataloget er udarbejdet på engelsk af Nordisk Miljømærkning - og vil blive opdateret to gange årligt.

Kort om møbler, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten
  • Møblerne er testet til at være holdbare, sikre og af god kvalitet for at sikre en lang levetid.
  • Træmøbler og trædele i møbler er lavet af sporbart træ fra lovligt skovbrug. En høj andel af træet er fra certificeret bæredygtigt skovbrug. Det gavner både natur og klima. 
  • Tekstiler, fyld, lim og maling lever op til skrappe kemikaliekrav for bl.a. at sikre et godt indeklima.
  • Møbler fremstillet med en høj andel af plast indeholder en vis mængde genanvendt plast for at spare på jordens ressourcer. 
  • Det er gjort muligt at fjerne metal, når møblerne er slidte. Det gør det nemmere at genbruge eller genanvende de enkelte metaldele.